Підосиновики — 6 рецептів смачних смажених грибів

2. Смажені зі сметаною підосичники

Найкращий соус для гасіння смажених грибів – сметана. Пропоную вам такий рецепт. Це дуже смачно, а приготувати зовсім не складно.

Інгредієнти:

  • Кілограм добірних красноголовців
  • 3 столові ложки жирної сметани
  • Сіль і перець на смак
  • Грам цибулі 300
  • Їдальня ложка борошна для в’язкості

Приготування:

1.Підосичники очистити від лісового сміття, прибрати все непотрібне. Добре промити. Якщо вони були сильно забруднені, то їх можна замочити. Весь бруд і пил потім осяде на дно. А щоб позбавитися від можливої живності, воду при цьому можна посолити.

2.Нарізати гриби маленькими шматочками. У сковороду налити олію, щоб покрилося дно. Викласти їх сюди. Кришку прикрити, на невеликому кипінні протушкувати їх до повного випаровування вологи. Готувати до тих пір, поки вода повністю не випарується. Для цього не можна накривати кришкою щільно, а лише прикрити.

3.Цибулю почистити і нарізати. Форма не важлива – можна нарізати як соломкою, так і кубиками. Робіть, як вам подобається. Додати до грибів, у яких вже немає води. Посмажити хвилин 5.

4.В сметані перемішати борошно. Щоб вона краще розійшлася, можна підрум’янити на сухій сковорідці. У гарячому вигляді вона швидше розійдеться в сметані. Влити суміш до грибів. Посолити і приправити на смак. Все старанно вимішати.

5.Під кришкою, час від часу помішуючи, протушкувати ще хвилин 15.

Готові грибочки універсальні у використанні. Їх можна їсти просто так, намазати на хліб або подати до будь-якого гарніру. Також послужить хорошою основою для соусів.