Підосиновики — 6 рецептів смачних смажених грибів

3. Рецепт красноголовців, смажених з картоплею

Картопля, смажена з грибочками – що може бути смачніше після походу в ліс. Ми завжди смажимо їх по приходу додому, святкуючи свій «улов». З картоплею блюдо удвічі смачніше і ситніше. Але важливо знати декілька секретів, щоб маса не перетворилася в картопляно-грибну кашу. Зараз ми приготуємо її так, щоб шматочки збереглися цілими і рум’яними.

Інгредієнти:

  • 5-7 картоплин середнього розміру
  • Сіль і перчик на смак
  • Велика цибулина
  • 400 грам красноголовців

Приготування:

1.Гриби старанно перебрати від сухого сміття. Тепер їх потрібно замочити у воді години на 2. Щоб позбутися від живності, яка, можливо, там є, додайте сюди сіль.

2.Потім відправити підосичники в каструлю, залити водою і варити півгодини на невеликому кипінні.

3.Воду злити, гриби остудити. Нарізати їх невеликими шматочками і покласти в сковороду. Включити під нею нагрівання. Коли вся виділена вода випарується, додати олію, на око. У ньому посмажити підосичники приблизно 15 хвилин на невеликій потужності.

4.Тим часом, можна підготувати картоплю з цибулею. Картопля очистити і нарізати скибочками. Хтось любить смажити її у вигляді кубиків, а хтось- соломкою. Робіть так, як вам завгодно, адже форма не важлива. Головне, не тонко нарізати їх, щоб скибочки швидко не перетворилися на кашу. Залити водою до того моменту, як вони вирушать до смаження.

5.Цибулю дрібно накришити. Коли грибочки пожарятся, відправити сюди картоплю. Попередньо її потрібно обсушити від вологи – це обов’язково. Відправити сюди і цибулю. Посолити і приправити. Смажити на потужності вище середньої до рум’яності і готовності картоплі. Перевертати часто не можна, інакше скибочки швидко переломаются.

Також можна посмажити картоплю окремо. В такому випадку, гриби потрібно обсмажувати близько півгодини, до готовності. Картоплю з цибулею смажимо в іншій сковороді, коли вона вже майже готова, відправити сюди гриби, перемішати і підсмажити разом хвилин 5.

Смачний і поживний обід для всієї родини готовий. Приємного апетиту!