Підосиновики — 6 рецептів смачних смажених грибів

1. Підосичники смажені з цибулею

Найпоширеніший варіант їх смаження – з цибулею. Без нього виходить не так смачно. Це блюдо можна подати до макаронів, пюре, інших круп’яних або овочевих гарнірів. Також чудово поєднується з м’ясом. А якщо ви надумали пекти пиріжки з грибами, смажені підосичники стануть чудовою начинкою.

Інгредієнти:

  • Кілограм грибів
  • Сіль, мелений перчик на смак
  • Часник на смак
  • Велика цибулина

Приготування:

1.Найголовніший етап – це гриби перебрати. Не використовуйте зіпсовані – сміливо викидайте. Але якщо гриб в цілому здоровий, але є на ньому вм’ятини або інші ознаки псування, їх потрібно зрізати, з гарним запасом на здорову частину. Потім їх старанно промити, якщо є підозра на червивість, залишити їх на пару годин в солоній воді. Так вся живність миттю вийде.

2.Після того, як їх помили, потрібно обсушити їх на серветці. Інакше в сковороді вони вийдуть вареними, а не підсмажений.

3.У сковороду налити олію. Воно має повністю покрити дно. Часник очистити і порізати на 2 частини. Відправити в масло і обсмажити до рум’янцю. Тепер його можна прибирати. Він лише виконав свою ароматну роль, наситивши часниковим смаком масло.

4.Гриби нарізати і помістити в сковороду з ароматним маслом. Зробити середній нагрів і нещільно прикрити кришкою. Незабаром підосичники віддадуть воду і протушатся в ній. Тому, важливо лише трохи прикривати кришкою, але не щільно її ставити. Щоб вода могла випаруватися.

5.Коли гриби залишаться тільки в маслі, відправити сюди нарізану цибулю. Посолити і приправити на смак. Подрібнювати можете кубиками або соломкою, як вам завгодно. Обсмажити на вогні трохи вище середнього до готовності лука.

На цьому страва готова. Подавати можна будь-яким зручним способом.