Підосиновики — 6 рецептів смачних смажених грибів

4. Підберезники і підосичники, смажені з картоплею

Підосичники з підберезники дуже добре поєднуються за смаком. У приготуванні вони обидва не вибагливі. В лісі вони теж часто ростуть поруч, під березами та осиками, відповідно. Якщо ви набрали цих грибів і хочете посмажити, рекомендую зробити це, з картоплею.

Інгредієнти:

  • 500 грам грибів
  • Сіль і перчик на смак
  • 6-7 картоплин
  • Цибулина велика

Приготування:

1.Гриби перебрати від усілякого сміття. Старанно їх помити і обсушити. Якщо є ознаки червивости, замочіть їх на пару годин в солоній воді. Потім всі підозрілі фрагменти зрізати. Якщо на грибі вони дуже великі, то його простіше викинути.

2.Також ви можете використовувати і заморожені гриби. Нарізати їх кубиками або пластинками. У сковороді розжарити масло. Воно має повністю покрити дно. Закласти підберезники з подосиновиками сюди. Включити нагрівання. Спочатку виділиться вода.

На невеликій потужності протушкувати гриби тут до випаровування вологи. При цьому потрібно нещільно прикрити кришкою. Коли вона випарується, підсолити, приправити і підсмажити їх до рум’яності. Потім викласти в іншу миску. У цій же сковороді будемо смажити картоплю.

3.Очистити картоплю і нарізати соломкою середньої товщини. Занадто тонко, не нарізайте – вони швидко переломаются. У кипляче масло викласти її. Сюди ж додати дрібно нарізану цибулю. На високій потужності, під кришкою, смажити, не перевертаючи, 5 хвилин.

Потужність не зменшуємо весь час приготування картоплі. Тільки тепер можна перевернути. Таким чином, підсмажити її до готовності, акуратно перевертаючи кожні 5 хвилин. В кінці підсолити і, за необхідності приперчити.

4.Тепер в картоплю перекласти гриби, розмішати. Страва готова! Можна подавати!

Смачно їсти його зі свіжою зеленню і зі сметанкою. Приємного апетиту!