Класичний рецепт найсмачнішої піци з шматочками салямі, консервованими грибами, чорними оливками (маслинами), сиром і помідорами черрі.
Інгредієнти
Для тіста:
-
500 гр.
— мука
-
250 мл.
— вода (тепла)
-
7 гр.
— дріжджі (сухі)
-
3 ст. л.
— рослинна олія
-
1 ч. л.
— цукор
-
1 ч. л.
— сіль
Для начинки:
-
200 гр.
— ковбаса (салямі)
-
50 гр.
— печериці (консервовані)
-
100 гр.
— помідори (черрі)
-
250 гр.
— сир (твердий)
-
50 гр.
— маслини
-
3 ст. л.
— соус (томатний)
Рецепт приготування
У мисці змішуємо теплу воду (50 мл., не вище 38 градусів) і цукор, додаємо дріжджі, перемішуємо і залишаємо на 10-15 хвилин, щоб суміш запенилась. Борошно насипати гіркою на поверхні, робимо поглиблення, посипаємо сіллю і вливаємо підійшла дріжджову суміш, теплу воду (200 мл), олія замішуємо тісто 5-7 хвилин. Залишаємо накритим на 1 годину.
Салямі нарізаємо впоперек і розрізаємо на тонкі смужки, гриби з помідорками черрі — на скибочки, оливки — на кружечки, сир натираємо.
Тісто замішуємо, поки не буде прилипати до рук.
Ділимо на 6 частин і розкачуємо з однієї частини в прямокутники.
Викладаємо підготовлені прямокутники на деко з папером (2 листа), змащуємо томатним соусом (по ½ ст. л.).
Сир ділимо на 12 частин, підготовлені салямі, гриби, помідори і оливки на 6 частин. Викладаємо на змащені прямокутники з 1/12 частини сиру і 1/6 частини салямі.
Додаємо по 1/6 частині грибів, оливок, помідор і посипаємо залишками сиру. Формуємо з країв тіста невеликі бортики.
Випікаємо ароматну піцу в духовці (попередньо розігрітій) при 200 градусах 20 хвилин.
Подаємо смачнющу піцу з салямі трохи охолодженою. Приємного апетиту!