Перепела з винним соусом


Перепели, приготовані простим способом, з картопляним пюре і винним ароматним соусом.

Інгредієнти

  • 4 шт.

    перепел

  • 200 гр.

    — вершкове масло

  • 100 мл.

    — бульйон (курячий)

  • 100 мл.

    — вино (біле напівсолодке)

  • 2 ст. л.

    — сік (апельсиновий)

  • 1 щіпка

    — кориця

  • за смаком

    — паприка

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Для приготування перепелів розігріваємо духовку до 170 градусів.

    Перепелів ретельно промиваємо, сушимо. Натираємо тушки перепелів всередині і зовні сіллю, меленим перцем і паприкою. У сковороді розігріваємо 100 гр. вершкового масла і викладаємо підготовлені тушки перепелів. Обсмажуємо перепела на сильному вогні по 2 хвилини з кожного боку.


    Викладаємо перепелів у форму для запікання, поливаємо їх маслом з сковороди (залишаємо 1 ст. л. для соусу) і відправляємо в духовку на 15 хвилин.


    Поки запікаються перепела, готуємо соус. У каструлю викладаємо 60 гр. вершкового масла, корицю, трохи солі, перцю, наливаємо бульйон, вино, апельсиновий сік і варимо на середньому вогні, поки соус не википить на 60 %. Знімаємо з вогню, додаємо 1 ст. л. олії після обсмажування перепелів і залишки вершкового масла (40 гр.) і інтенсивно перемішуємо вінчиком.

  • Подаємо перепелів з картопляним пюре, поливаємо ароматним винним соусом і посипаємо петрушкою. Приємного апетиту!