Перепели, приготовані простим способом, з картопляним пюре і винним ароматним соусом.
Інгредієнти
-
4 шт.
перепел
-
200 гр.
— вершкове масло
-
100 мл.
— бульйон (курячий)
-
100 мл.
— вино (біле напівсолодке)
-
2 ст. л.
— сік (апельсиновий)
-
1 щіпка
— кориця
-
за смаком
— паприка
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
-
Подаємо перепелів з картопляним пюре, поливаємо ароматним винним соусом і посипаємо петрушкою. Приємного апетиту!
Для приготування перепелів розігріваємо духовку до 170 градусів.
Перепелів ретельно промиваємо, сушимо. Натираємо тушки перепелів всередині і зовні сіллю, меленим перцем і паприкою. У сковороді розігріваємо 100 гр. вершкового масла і викладаємо підготовлені тушки перепелів. Обсмажуємо перепела на сильному вогні по 2 хвилини з кожного боку.
Викладаємо перепелів у форму для запікання, поливаємо їх маслом з сковороди (залишаємо 1 ст. л. для соусу) і відправляємо в духовку на 15 хвилин.
Поки запікаються перепела, готуємо соус. У каструлю викладаємо 60 гр. вершкового масла, корицю, трохи солі, перцю, наливаємо бульйон, вино, апельсиновий сік і варимо на середньому вогні, поки соус не википить на 60 %. Знімаємо з вогню, додаємо 1 ст. л. олії після обсмажування перепелів і залишки вершкового масла (40 гр.) і інтенсивно перемішуємо вінчиком.