Відмінний рецепт приготування смачних пельменів по-домашньому.
Інгредієнти
-
зоо гр.
— свинина (м’ясо без кістки)
-
50 гр.
— сало (свиняче)
-
3 шт.
— цибуля ріпчаста
-
250 мл.
— вода (очищена)
-
1 шт.
— куряче яйце
-
500 гр.
— мука
-
2 ст. л.
— рослинна олія
-
1 шт.
— лавровий лист
-
4 ст. л.
— сметана
-
1/2 пучка
— кріп
-
за смаком
— перець (духмяний мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
-
Готові пельмені розкладаємо по тарілках, додаємо сметану (по 1 ст. л.), посипаємо нарізаним кропом і відразу подаємо.
Приємного апетиту!
У велику миску розбиваємо яйце і додаємо близько 1 чайної ложки солі. Перемішуємо вінчиком і поступово додаємо воду. Потім частинами вводимо борошно і, коли тісто буде готове, додаємо рослинне масло. Перемішуємо ще 2-3 хвилини. Тісто виходить м’яким, еластичним і не прилипає до рук. Накриваємо і залишаємо на 15 хвилин.
Поки тісто відпочиває, готуємо начинку. Свиняче м’ясо (можна замінити на яловичину, курку або кролика) перекручуємо м’ясорубкою, додавши сала і ріпчасту цибулю. Додаємо сіль, запашний перець і перемішуємо всю масу.
Тісто розрізаємо на невеликі частини і скачуємо в ковбаски.
Нарізаємо ковбаски на невеликі рівні шматочки.
Кожен шматочок трохи розкочуємо качалкою.
У центр кожного кружечка викладаємо свинячий фарш.
Краї кружечка закриваємо.
З’єднуємо два краї тіста, трохи придавлюємо, щоб при варінні не розклеїлися.
За таким методом закриваємо весь свинячий фарш.
Підготовлені пельмені відварюємо у великій кількості води, в яку додаємо сіль за смаком, чорний мелений перець за смаком і один лавровий лист. Варимо 4-5 хвилин.