Пельмені по-домашньому


Відмінний рецепт приготування смачних пельменів по-домашньому.

Інгредієнти

  • зоо гр.

    — свинина (м’ясо без кістки)

  • 50 гр.

    — сало (свиняче)

  • 3 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 250 мл.

    — вода (очищена)

  • 1 шт.

    — куряче яйце

  • 500 гр.

    — мука

  • 2 ст. л.

    — рослинна олія

  • 1 шт.

    — лавровий лист

  • 4 ст. л.

    — сметана

  • 1/2 пучка

    — кріп

  • за смаком

    — перець (духмяний мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    У велику миску розбиваємо яйце і додаємо близько 1 чайної ложки солі. Перемішуємо вінчиком і поступово додаємо воду. Потім частинами вводимо борошно і, коли тісто буде готове, додаємо рослинне масло. Перемішуємо ще 2-3 хвилини. Тісто виходить м’яким, еластичним і не прилипає до рук. Накриваємо і залишаємо на 15 хвилин.


    Поки тісто відпочиває, готуємо начинку. Свиняче м’ясо (можна замінити на яловичину, курку або кролика) перекручуємо м’ясорубкою, додавши сала і ріпчасту цибулю. Додаємо сіль, запашний перець і перемішуємо всю масу.

    Тісто розрізаємо на невеликі частини і скачуємо в ковбаски.


    Нарізаємо ковбаски на невеликі рівні шматочки.


    Кожен шматочок трохи розкочуємо качалкою.


    У центр кожного кружечка викладаємо свинячий фарш.


    Краї кружечка закриваємо.


    З’єднуємо два краї тіста, трохи придавлюємо, щоб при варінні не розклеїлися.


    За таким методом закриваємо весь свинячий фарш.


    Підготовлені пельмені відварюємо у великій кількості води, в яку додаємо сіль за смаком, чорний мелений перець за смаком і один лавровий лист. Варимо 4-5 хвилин.

  • Готові пельмені розкладаємо по тарілках, додаємо сметану (по 1 ст. л.), посипаємо нарізаним кропом і відразу подаємо.

    Приємного апетиту!