Італійське барвисте овочеве рагу з баклажанів, селери, помідорів, ріпчастої цибулі з додаванням оливок, часнику, орегано, базиліка і винного оцту.
Інгредієнти
-
500 гр.
— баклажан
-
500 гр.
— помідори
-
200 гр.
— цибуля ріпчаста
-
3 шт.
— селера (стебло)
-
1/2 банки
— оливки
-
4 зубчики
— часник
-
5 ст. л.
— оцет (винний)
-
4-5 ст. л.
— рослинна олія
-
1 ч. л.
— орегано (сушений)
-
1 ч. л.
— базилік (сушений)
-
1/2 ч. л.
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Баклажани нарізаємо крупно (скибочки 3-4 див), викладаємо в миску, посипаємо сіллю, перемішуємо, залишаємо на 10-15 хвилин і потім даємо стекти соку в друшляку. Селеру нарізаємо шматочками (1 див.), ріпчаста цибулю — півкільцями, часник — часточками, очищені від шкірки помідори — середніми скибочками.
У глибокій сковороді на сильному вогні в олії (3 ст. л.) обсмажуємо 5 хвилин підготовлені баклажани і прибираємо на тарілку.
Додаємо в сковороду після баклажанів масло (2 ст. л.), викладаємо цибулю, селеру, часник і смажимо 3-4 хвилини, помішуючи. Вливаємо винний оцет і выпариваем 2-3 хвилини, помішуючи.
Викладаємо в цибулю з селерою обсмажені баклажани, підготовлені скибочки помідор і оливки. Додаємо орегано, мелений перець, сіль, базилік, перемішуємо і тушкуємо ароматне рагу на середньому вогні 10 хвилин, помішуючи, поки рідина майже повністю не випарується.
Подаємо дуже смачне овочеве рагу Капоната з хрустким багетом. Приємного апетиту!