Нетрадиційний рецепт знаменитого салату «Оселедець під шубою» з мінімальним кількістю інгредієнтів (оселедець, буряк, курячі яйця, майонез і зелений лук).
Інгредієнти
-
1 шт.
— оселедець (солоний невелика)
-
2 шт.
— буряк (середній)
-
4 шт.
— куряче яйце
-
1 пучок
— зелена цибуля
-
6-7 ст. л.
— майонез
Рецепт приготування
Буряк добре промиваємо, обертаємо фольгою й запікаємо в духовці при 180 градусах 45-50 хвилин. Готову буряк остуджуємо, очищаємо і натираємо. Яйця відварюємо, остуджуємо і очищаємо.
Оселедець обробляємо на філе або використовуємо готове філе і ріжемо на шматочки.
Готові яйця крупно нарізаємо. У миску на дно викладаємо підготовлені шматочки оселедця і додаємо майонез (2 ст. л.).
Зверху викладаємо буряк і змащуємо майонезом (2 ст. л.).
Рівномірно розподіляємо підготовлені яйця і змащуємо залишками майонезу.
Зверху оселедець під шубою посипаємо нарізаною зеленою цибулею, охолоджуємо мінімум 30 хвилин, прикрашаємо й подаємо. Приємного апетиту!