Оригінальний рецепт смачного печеного стейка з філе коропа з смужками бекону.
Інгредієнти
-
800 гр.
— короп (філе)
-
120 гр.
— бекон (тонкі смужки)
-
1 ч. л.
— перець (суміш перців)
-
2 щіпки
— кмин (за бажанням)
-
за смаком
— рослинна олія
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Рибу короп очищаємо від луски, розрізаємо черевце, видаляємо нутрощі і промиваємо.
Відрізаємо плавники, хвіст і голову.
Гострим ножем акуратно зрізаємо філе по центральній кістки вздовж усієї тушки, повторюємо із зворотного боку.
Половинки карпа з реберними кістками нарізаємо на шматки, перевертаємо кожен шматок шкірою вгору і, акуратно, підтримуючи рукою, зрізаємо реберні кістки і отримуємо шматочки філе.
Нарізаємо філе коропа на невеликі рівні шматочки, посипаємо сіллю і спеціями.
Підготовлені шматочки коропа починаємо укладати один з одним шкірою всередину так, щоб сформувати круглий шматок стейка.
Обертаємо стейк з коропа скибочками бекону, стейк повинен вийде рівним, тому ширина бекону повинна відповідати ширині шматочках карпа. За таким методом готуємо ще 3 рибних стейка.
Фольгу звертаємо в довгу смужку (5-6 шарів) по ширині стейка, для закріплення стейка, загорнути щільно смужкою фольги і скручуємо краю. Відправляємо підготовлений стейк з коропа в гаряче масло й обсмажуємо з 2-х сторін до коричневої скоринки.
Подаємо оригінальний стейк з коропа гарячим з улюбленим гарніром і свіжим салатом. Приємного апетиту!