Рецепт приготування пончиків невеликого розміру. Випікаємо в духовці, просочуємо вершковим маслом і обвалюємо в цукрі з корицею.
Інгредієнти
-
1 шт.
— куряче яйце
-
1 1/4 склянки
— цукор (250 гр.)
-
4 склянки
— борошно (пшеничне)
-
1 склянка
— молоко (240 мл тепле)
-
1 ст. л.
— дріжджі (сухі)
-
1 ч. л.
— сіль
-
2 ч. л.
— ванільний екстракт
-
120 гр.
— вершкове масло (нарізаного на кубики)
-
150 гр.
— вершкове масло (розтоплене)
-
2 ч. л.
— кориця
Рецепт приготування
-
Викладаємо готові пончики на тарілку, даємо трохи охолонути і подаємо. Приємного апетиту!
В чаші змішувача збиваємо яйце і ¼ склянки цукру. Додаємо тепле молоко, дріжджі, сіль, ванільний екстракт і заважаємо, поки дріжджі не розчиняться.
Додаємо 2 склянки борошна (половину від загальної кількості) і з насадкою гак замішуємо суміш.
Збільшуємо швидкість і поступово додаємо кубики розм’якшеного масла. Додаємо борошно і продовжуємо місити на низькій швидкості, поки тісто не буде відділятися від стінок чаші і не стане гладким і еластичним.
Переносимо тісто в чисту миску. Заливаємо невеликою кількістю олії (1-2 ст. л.) і звертаємо тісто в кулю. Накриваємо і даємо піднятися в теплому місці приблизно години півтори.
Коли тісто підніметься, переміщаємо його на рівну поверхню і розкачуємо товщиною 1,5 див, нарізаємо формою для печива діаметром 3 див.
Відправляємо пончики на листи для випічки з пергаментним папером і залишаємо на 25 хвилин, щоб трохи піднялися.
Між тим, нагріваємо духовку до 200 градусів, ставимо в неї пончики і випікаємо близько 8-10 хвилин, поки пончики не стануть золотисто-коричневого кольору.
В одну миску наливаємо розтоплене масло, в іншій перемішуємо корицю з 1 склянкою цукру.
Виймаємо готові пончики і відразу ж відправляємо в миску з маслом, потім обвалюємо в цукрі з корицею.