Відмінний рецепт ароматної повітряного пирога з кукурудзяного борошна, манної крупи і кефіру.
Інгредієнти
-
450 мл.
— кефір
-
125 гр.
— цукор
-
3 шт.
— куряче яйце
-
150 гр.
— борошно (кукурудзяна)
-
50 гр.
— манна крупа
-
100 мл.
— рослинна олія
-
50 мл.
— молоко
-
2 пакетика
— ванільний цукор
-
2 ч. л.
— розпушувач
Рецепт приготування
Кукурудзяне борошно змішати з розпушувачем і манною крупою. Жовтки відділяємо від білків. У мисці збиваємо до пухнастого стану підготовлені жовтки, 50 мл кефіру, цукор і ванільний цукор.
Помішуємо заготовку для лепешняку і тонкою цівкою вливаємо олію, додаємо весь кефір, молоко і помішуємо ще хвилину. Порціями викладаємо суміш з манної крупи і кукурудзяного борошна, добре перемішуємо.
У мисці збиваємо білки і викладаємо в заготовку для лепешняку, перемішуємо.
Форму розміром 28 х 18 див. змащуємо і виливаємо заготовку для лепешняку, рівномірно розподіляємо. Відправляємо ароматний манник в розігріту духовку при 170 градусах 40 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою, через 40 хвилин вставляємо зубочистку посередині лепешняку і, якщо вона суха, виймаємо пиріг.
Готовий смачний манник остуджуємо, акуратно виймаємо з форми і нарізаємо. Посипаємо ароматний манник цукровою пудрою і подаємо. Приємного апетиту!