Курячі шашлики з лимоном і зеленою цибулею


Ароматний шашлик зі шматочків курячої грудки з скибочками лимона і стеблами зеленого лука. Витримуємо шматочки курки 30 хвилин в маринад з олії, часнику, орегано, соку і цедри лимона.

Інгредієнти

  • 2 шт.

    — курка (грудки)

  • 3 шт.

    — лимон

  • 7-8 стебел

    — зелена цибуля

  • 4 зубчики

    — часник

  • 1/4 чашки

    — рослинна олія

  • 1 ст. л.

    — орегано (сушене)

  • 1/2 ч. л.

    — перець (свіжозмелений)

  • 1 ч. л.

    — сіль

Рецепт приготування

    З промитих курячих грудок знімаємо шкіру і видаляємо м’ясо з кістки. Підготовлене філе нарізаємо на невеликі шматочки (2,5 х 2,5 см) і викладаємо в пакет.

    У мисці змішуємо рослинна олія, орегано, сіль, мелений перець, подрібнений часник, 1 щіпку цедри лимона і сік лимона (1 шт.). Виливаємо підготовлений маринад в пакет з шматочками курки, добре перемішуємо і відправляємо в холодильник на 30 хвилин (максимум 3 години).

    Лимони (2 шт.) нарізаємо на тонкі кружечки, нижні частини зеленої цибулі нарізаємо довжиною 2,5-3 див.


    Мариновані курячі шматочки насаджуємо на невеликі залізні шампури, чергуючи кожен шматочок з скибочкою лимона та пучком зеленої цибулі.


    Обсмажуємо підготовлені ароматні шашлики з курки на грилі або мангалі 10-15 хвилин.

    Подаємо смачні шашлики гарячими з соусом до смаку. Приємного апетиту!