Ароматний шашлик зі шматочків курячої грудки з скибочками лимона і стеблами зеленого лука. Витримуємо шматочки курки 30 хвилин в маринад з олії, часнику, орегано, соку і цедри лимона.
Інгредієнти
-
2 шт.
— курка (грудки)
-
3 шт.
— лимон
-
7-8 стебел
— зелена цибуля
-
4 зубчики
— часник
-
1/4 чашки
— рослинна олія
-
1 ст. л.
— орегано (сушене)
-
1/2 ч. л.
— перець (свіжозмелений)
-
1 ч. л.
— сіль
Рецепт приготування
З промитих курячих грудок знімаємо шкіру і видаляємо м’ясо з кістки. Підготовлене філе нарізаємо на невеликі шматочки (2,5 х 2,5 см) і викладаємо в пакет.
У мисці змішуємо рослинна олія, орегано, сіль, мелений перець, подрібнений часник, 1 щіпку цедри лимона і сік лимона (1 шт.). Виливаємо підготовлений маринад в пакет з шматочками курки, добре перемішуємо і відправляємо в холодильник на 30 хвилин (максимум 3 години).
Лимони (2 шт.) нарізаємо на тонкі кружечки, нижні частини зеленої цибулі нарізаємо довжиною 2,5-3 див.
Мариновані курячі шматочки насаджуємо на невеликі залізні шампури, чергуючи кожен шматочок з скибочкою лимона та пучком зеленої цибулі.
Обсмажуємо підготовлені ароматні шашлики з курки на грилі або мангалі 10-15 хвилин.
Подаємо смачні шашлики гарячими з соусом до смаку. Приємного апетиту!