Просте, але дуже смачна страва з курячих ніжок і лісових грибів рижиков. Лісові гриби можна замінити на гливи або печериці, але з лісовими грибами страва виходить набагато пахучіше.
Інгредієнти
-
4 шт.
— курка (ніжки)
-
400 гр.
— рижики ( або інші)
-
2 шт.
— цибуля ріпчаста
-
2 зубчики
— часник
-
3 ст. л.
— сметана
-
1 гілочка
— петрушка
-
1 шт.
— бульйон (курячий)
-
3 ст. л.
— рослинна олія
-
1 ст. л.
— паприка
Рецепт приготування
Чисті ніжки натираємо паприкою. Підготовлені курячі ніжки викладаємо в гаряче масло й обсмажуємо на максимальному вогні до коричневої скоринки.
Гриби, якщо вони свіжі, ретельно очищаємо і промиваємо, нарізаємо на скибочки, цибулю — півкільцями, петрушку дрібно. В масло після ніжок викладаємо півкільця цибулі і обсмажуємо 2-3 хвилини. Додаємо підготовлені гриби (або будь-які інші) і смажимо 3-4 хвилини.
В гриби вливаємо 200 мл холодної води, викладаємо підготовлені обсмажені ніжки, за бажанням додаємо один курячий бульйон і подрібнений часник. Тушкуємо ароматні гриби з ніжками на слабкому вогні 20 хвилин. Пробуємо на сіль, якщо бульйон не використовуємо, то додаємо сіль у страву.
Додаємо сметану, підготовлену петрушку і тушкуємо 5 хвилин. Готові ароматні ніжки з грибами подаємо гарячими з вареною гречкою. Приємного апетиту!