Курячі ніжки з грибами


Просте, але дуже смачна страва з курячих ніжок і лісових грибів рижиков. Лісові гриби можна замінити на гливи або печериці, але з лісовими грибами страва виходить набагато пахучіше.

Інгредієнти

  • 4 шт.

    — курка (ніжки)

  • 400 гр.

    — рижики ( або інші)

  • 2 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 2 зубчики

    — часник

  • 3 ст. л.

    — сметана

  • 1 гілочка

    — петрушка

  • 1 шт.

    — бульйон (курячий)

  • 3 ст. л.

    — рослинна олія

  • 1 ст. л.

    — паприка

Рецепт приготування

    Чисті ніжки натираємо паприкою. Підготовлені курячі ніжки викладаємо в гаряче масло й обсмажуємо на максимальному вогні до коричневої скоринки.


    Гриби, якщо вони свіжі, ретельно очищаємо і промиваємо, нарізаємо на скибочки, цибулю — півкільцями, петрушку дрібно. В масло після ніжок викладаємо півкільця цибулі і обсмажуємо 2-3 хвилини. Додаємо підготовлені гриби (або будь-які інші) і смажимо 3-4 хвилини.


    В гриби вливаємо 200 мл холодної води, викладаємо підготовлені обсмажені ніжки, за бажанням додаємо один курячий бульйон і подрібнений часник. Тушкуємо ароматні гриби з ніжками на слабкому вогні 20 хвилин. Пробуємо на сіль, якщо бульйон не використовуємо, то додаємо сіль у страву.

    Додаємо сметану, підготовлену петрушку і тушкуємо 5 хвилин. Готові ароматні ніжки з грибами подаємо гарячими з вареною гречкою. Приємного апетиту!