Для любителів пряних спецій і імбиру. Простий рецепт ароматної курки з каррі, імбиром, цибулею, часником, зеленим горошком і свіжою кінзою.
Інгредієнти
-
600 гр.
— курка (філе грудки)
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
4 зубчики
— часник
-
1 ст. л.
— імбир (натертий)
-
1 чашка
— горох (зелений заморожений)
-
2 чашки
— бульйон (курячий)
-
1 ст. л.
— мука
-
2 ст. л.
— сметана
-
3 гілочки
— кінза (свіжа)
-
3 ст. л.
— рослинна олія
-
2,5 ч. л.
— каррі (порошок)
-
2 ч. л.
— цукор
-
1/3 ч. л.
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Філе курячої грудки промиваємо, висушуємо паперовими рушниками і нарізаємо тонкими смужками.
Посипаємо підготовлені смужки курки каррі (1 ч. л.), сіллю (¾ ч. л.) і перцем.
Викладаємо курку каррі в гаряче масло і швидко обсмажуємо на сильному вогні, помішуючи.
Прибираємо з сковороди.
У сковороді після курки обсмажуємо нарізану цибулю.
Додаємо у смажену цибулю натертий імбир, залишки каррі (1,5 ч. л.), подрібнений часник, цукор, щіпку солі, перемішуємо і смажимо до появи аромату 30-40 секунд. Додаємо борошно.
Вливаємо курячий бульйон (можна воду).
Варимо ароматний соус каррі на повільному вогні 5 хвилин, поки не загусне.
Викладаємо в соус шматочки курки каррі, додаємо горошок і варимо 5 хвилин після закипання. Пробуємо на сіль.
Додаємо сметану, нарізану кинзу.
Варимо курку в ароматному соусі ще 2 хвилини і знімаємо з вогню.
Подаємо смачну курку каррі з вареним рисом і улюбленим салатом. Приємного апетиту!