Відмінний рецепт приготування м’яса кролика з чорносливом і ріпчастою цибулею. Злегка солодкий карамельний смак чорносливу в поєднанні з вином надають дуже цікавий смак м’яса кролика.
Інгредієнти
- 750 гр.- кролик
- 15 шт.- ріпчаста цибуля (невеликого розміру)
- 8 зубчиків- часник
- 300 гр.- чорнослив
- 1/2 чашка- рослинна олія
- 1 чашка- вино (біле)
- 1 ст. л.- паприка
- 1 ч. л.- борошно (пшеничне)
- за смаком- сіль
Рецепт приготування
Попередньо кролика розрізаємо на порційні шматки і залишаємо у воді на кілька годин. Чорнослив промиваємо і замочуємо на 15-20 хвилин в теплій воді. Цибулю з часником очищаємо. Одну цибулину дрібно нарізаємо.
У глибоку сковороду наливаємо масло, нагріваємо на сильному вогні. Швидко обсмажуємо шматки кролика з усіх сторін і викладаємо на тарілку.
У сковороді після кролика обсмажуємо цибулю, додаємо борошно, паприку і вливаємо вино. Як соус закипить, додаємо підготовлені шматки кролика, очищені цибулю, часник і сіль.
Тушкуємо кролика під кришкою на повільному вогні 45 хвилин. За 10 хвилин до готовності додаємо до кролику чорнослив і тушкуємо.
- Готового гарячого кролика з чорносливом розкладаємо по тарілках і подаємо з гарніром або овочевим салатом. Приємного апетиту!