Соковиті фрикадельки з індички, приготовані з гострим томатним соусом. Фарш з індички має більш низьку калорійність і вміст жиру, ніж традиційний фарш для фрикадельок з яловичини або свинини. Подаємо з картопляним пюре або білим рисом.
Інгредієнти
Для фрикадельок
-
500 гр.
— індичка (фарш)
-
3 ст. л.
— сир (пармезан тертий)
-
2 зубчики
— часник
-
за смаком
— петрушка
-
за смаком
— перець (чорний мелений)
-
за смаком
— сіль
Для гострого томатного соусу
-
500 гр.
— помідори
-
2 ст. л.
— рослинна олія
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
4 зубчики
— часник
-
1/4 ч. л.
— перець (червоний гострий мелений)
-
1/2 ч. л.
— орегано
-
за смаком
— перець (чорний мелений)
-
за смаком
— сіль
-
для прикраси
— петрушка
Рецепт приготування
Фрикадельки
-
Запікаємо фрикадельки до готовності протягом 15 хвилин.
Духовку розігріваємо до 200 ° C.
У великій мисці змішуємо фарш, пармезан, пропущений через прес часник і дрібно нарізану петрушку. Додаємо сіль, перець і добре перемішуємо.
Формуем фрикадельки: беремо 2 столові ложки фаршу і формуємо кульки. Викладаємо їх на лист для запікання, який попередньо змащуємо рослинним маслом.
Томатний соус
-
Подаємо з картопляним пюре або рисом, прикрашаємо петрушкою.
Приємного апетиту!
У сотейнику на середньому вогні нагріваємо олію. Додаємо нарізану на півкільця цибулі, дрібно нарізаний часник і смажимо, поки цибуля не стане прозорим, близько 5 хвилин.
Додаємо червоний гострий перець, сіль і чорний мелений перець.
Помідори ріжемо на кубики, відправляємо в сотейник, доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо протягом 25 хвилин.
Як соус буде готовий, викладаємо в нього засмажені фрикадельки і акуратно перемішуємо.