Фрикадельки з індички з гострим томатним соусом


Соковиті фрикадельки з індички, приготовані з гострим томатним соусом. Фарш з індички має більш низьку калорійність і вміст жиру, ніж традиційний фарш для фрикадельок з яловичини або свинини. Подаємо з картопляним пюре або білим рисом.

Інгредієнти

Для фрикадельок

  • 500 гр.

    — індичка (фарш)

  • 3 ст. л.

    — сир (пармезан тертий)

  • 2 зубчики

    — часник

  • за смаком

    — петрушка

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — сіль

Для гострого томатного соусу

  • 500 гр.

    — помідори

  • 2 ст. л.

    — рослинна олія

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 4 зубчики

    — часник

  • 1/4 ч. л.

    — перець (червоний гострий мелений)

  • 1/2 ч. л.

    — орегано

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — сіль

  • для прикраси

    — петрушка

Рецепт приготування

Фрикадельки

    Духовку розігріваємо до 200 ° C.

    У великій мисці змішуємо фарш, пармезан, пропущений через прес часник і дрібно нарізану петрушку. Додаємо сіль, перець і добре перемішуємо.

    Формуем фрикадельки: беремо 2 столові ложки фаршу і формуємо кульки. Викладаємо їх на лист для запікання, який попередньо змащуємо рослинним маслом.

  • Запікаємо фрикадельки до готовності протягом 15 хвилин.

Томатний соус

    У сотейнику на середньому вогні нагріваємо олію. Додаємо нарізану на півкільця цибулі, дрібно нарізаний часник і смажимо, поки цибуля не стане прозорим, близько 5 хвилин.

    Додаємо червоний гострий перець, сіль і чорний мелений перець.

    Помідори ріжемо на кубики, відправляємо в сотейник, доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь до мінімуму і тушкуємо протягом 25 хвилин.

    Як соус буде готовий, викладаємо в нього засмажені фрикадельки і акуратно перемішуємо.

  • Подаємо з картопляним пюре або рисом, прикрашаємо петрушкою.

    Приємного апетиту!