Відмінний рецепт приготування ароматної смаженої риби з лимоном, часником, цибулею і зеленню.
Інгредієнти
-
2 шт.
— форель (300 гр.)
-
2-3 зубчики
— часник
-
1 шт.
— лимон
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
1 пучок
— кріп
-
1 пучок
— петрушка
-
2 ст. л.
— рослинна олія
-
за смаком
— перець (чорний мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Для приготування форелі ставимо за духовку на 230 градусів.
Форель очистити від нутрощів, промиваємо, висушуємо паперовими рушниками і робимо на рибі діагональні надрізи з обох сторін.
Викладаємо підготовлену рибку на лист для випічки. Натираємо форель сіллю, перцем зверху і всередині порожнини. Наповнюємо порожнину форелі підготовленими тонкими скибочками лимона, нарізаним часником і цибулею.
Поміщаємо всередину риби цілі гілочки кропу і петрушки. Змащуємо форель рослинним маслом.
Відправляємо форель в духовку на 20 хвилин, поки не стане золотисто-коричневого кольору. Подаємо форель цілком з картопляним пюре і салатом з помідорів. Приємного апетиту!