Форель, запечена з лимоном і зеленню


Відмінний рецепт приготування ароматної смаженої риби з лимоном, часником, цибулею і зеленню.

Інгредієнти

  • 2 шт.

    — форель (300 гр.)

  • 2-3 зубчики

    — часник

  • 1 шт.

    — лимон

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 1 пучок

    — кріп

  • 1 пучок

    — петрушка

  • 2 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування


    Для приготування форелі ставимо за духовку на 230 градусів.

    Форель очистити від нутрощів, промиваємо, висушуємо паперовими рушниками і робимо на рибі діагональні надрізи з обох сторін.


    Викладаємо підготовлену рибку на лист для випічки. Натираємо форель сіллю, перцем зверху і всередині порожнини. Наповнюємо порожнину форелі підготовленими тонкими скибочками лимона, нарізаним часником і цибулею.


    Поміщаємо всередину риби цілі гілочки кропу і петрушки. Змащуємо форель рослинним маслом.

    Відправляємо форель в духовку на 20 хвилин, поки не стане золотисто-коричневого кольору. Подаємо форель цілком з картопляним пюре і салатом з помідорів. Приємного апетиту!