Відмінний рецепт приготування яловичого серця фаршированого беконом, грибами і свіжим шпинатом.
Інгредієнти
-
1 шт.
— яловичина (велике серце 1,5 кг.)
-
6 скибочок
— бекон (або шпик)
-
400 гр.
— печериці
-
200 гр.
— шпинат (свіжий)
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
2 зубчики
— часник
-
1 ч. л.
— сіль
-
1 ч. л.
— перець (чорний мелений)
-
1/4 ч. л.
— мускатний горіх (тертий)
-
1/2 склянки
— рослинна олія
Рецепт приготування
-
Викладаємо фаршироване яловиче серце на тарілку і нарізаємо на невеликі шматочки.
Приємного апетиту!
Промиваємо серце під холодною проточною водою.
Якщо серце не розрізано, розрізаємо і видаляємо всі видимі артерії, мембрани, кровоносні судини. Обрізаємо зайвий жир.
У велику сковороду викладаємо нарізаний бекон або шпик і обсмажуємо до хрусткої скоринки. Викладаємо на тарілку.
Ріпчасту цибулю, гриби нарізаємо дрібно і викладаємо в сковороду з залишками жиру від бекону. Обсмажуємо протягом 4-5 хвилин.
Додаємо до грибів мускатний горіх, перемішуємо і викладаємо шпинат, хрусткий бекон або шпик і дрібно нарізаний часник. Добре перемішуємо.
Готуємо гриби зі шпинатом, поки шпинат не зменшиться в розмірі і вся рідина не википить.
Розігріваємо духовку до 150 градусів.
На обробну дошку розміщуємо серце внутрішньою поверхнею вгору і викладаємо на серце начинку з шпинату, бекону і грибів.
Акуратно згортаємо серце з начинкою і перев’язуємо шпагатом (впоперек, вздовж і хрест-навхрест). Якщо залишиться начинка, то її можна буде окремо підігріти і подати до м’яса.
У сковороді розігріваємо велику кількість олії, викладаємо фаршироване серце і обсмажуємо на сильному вогні з усіх сторін по 2-3 хвилини до коричневої скоринки.
Потім відправляємо сковороду з серцем в духовку і готуємо протягом 1 години, періодично поливаючи рідиною з дна сковороди.
Виймаємо серце з духовки, накриваємо фольгою і даємо постояти 10 хвилин.