Фаршироване яловиче серце


Відмінний рецепт приготування яловичого серця фаршированого беконом, грибами і свіжим шпинатом.

Інгредієнти

  • 1 шт.

    — яловичина (велике серце 1,5 кг.)

  • 6 скибочок

    — бекон (або шпик)

  • 400 гр.

    — печериці

  • 200 гр.

    — шпинат (свіжий)

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 2 зубчики

    — часник

  • 1 ч. л.

    — сіль

  • 1 ч. л.

    — перець (чорний мелений)

  • 1/4 ч. л.

    — мускатний горіх (тертий)

  • 1/2 склянки

    — рослинна олія

Рецепт приготування

    Промиваємо серце під холодною проточною водою.


    Якщо серце не розрізано, розрізаємо і видаляємо всі видимі артерії, мембрани, кровоносні судини. Обрізаємо зайвий жир.


    У велику сковороду викладаємо нарізаний бекон або шпик і обсмажуємо до хрусткої скоринки. Викладаємо на тарілку.


    Ріпчасту цибулю, гриби нарізаємо дрібно і викладаємо в сковороду з залишками жиру від бекону. Обсмажуємо протягом 4-5 хвилин.


    Додаємо до грибів мускатний горіх, перемішуємо і викладаємо шпинат, хрусткий бекон або шпик і дрібно нарізаний часник. Добре перемішуємо.


    Готуємо гриби зі шпинатом, поки шпинат не зменшиться в розмірі і вся рідина не википить.


    Розігріваємо духовку до 150 градусів.

    На обробну дошку розміщуємо серце внутрішньою поверхнею вгору і викладаємо на серце начинку з шпинату, бекону і грибів.


    Акуратно згортаємо серце з начинкою і перев’язуємо шпагатом (впоперек, вздовж і хрест-навхрест). Якщо залишиться начинка, то її можна буде окремо підігріти і подати до м’яса.


    У сковороді розігріваємо велику кількість олії, викладаємо фаршироване серце і обсмажуємо на сильному вогні з усіх сторін по 2-3 хвилини до коричневої скоринки.


    Потім відправляємо сковороду з серцем в духовку і готуємо протягом 1 години, періодично поливаючи рідиною з дна сковороди.


    Виймаємо серце з духовки, накриваємо фольгою і даємо постояти 10 хвилин.

  • Викладаємо фаршироване яловиче серце на тарілку і нарізаємо на невеликі шматочки.

    Приємного апетиту!