Кращий рецепт ароматної бульйону, приготованого з курячих кісток, грудки і овочів.
Інгредієнти
-
1 шт.
— курка (кістки з цілої курки)
-
1 шт.
— курка (грудка)
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
1 стебло
— цибуля-порей
-
2 шт.
— морква
-
1 шт.
— картопля
-
1 шматок
— гарбуз (за бажанням)
-
1/2 пучка
— петрушка
-
1 шт.
— лавровий лист
-
7-10 шт.
— перець (горошок)
-
за смаком
— сіль
Рецепт
Для наваристого бульйону обов’язково використовуємо курячі кістки з невеликою кількістю м’яса. Курячі кістки і грудку викладаємо в каструлю, додаємо цибулю-порей, горошини перцю, лавровий лист, очищені моркву, гарбуз, цибулю, картоплю.
Заливаємо все 2,5 літрами води, солимо (1 ст. л. без горба), доводимо до кипіння і знімаємо піну.
Ароматний курячий бульйон варимо накритим на повільному вогні 1 годину 30 хвилин. Якщо бульйон сильно википає, то додаємо ще води. Обов’язково пробуємо на сіль.
Готовий смачний бульйон проціджуємо і остуджуємо. Якщо бульйон відразу не використовуємо, то розливаємо по банках і відправляємо в холодильник. Після охолодження на бульйоні утворюється застиглий жир, якщо потрібен дієтичний бульйон, жир знімаємо.
Ароматний курячий бульйон використовуємо для приготування овочевих супів, тушкованих страв або розливаємо по бульонницам, якщо потрібно розігріваємо, і подаємо з сухариками. Приємного апетиту!