Домашній курячий бульйон


Кращий рецепт ароматної бульйону, приготованого з курячих кісток, грудки і овочів.

Інгредієнти

  • 1 шт.

    — курка (кістки з цілої курки)

  • 1 шт.

    — курка (грудка)

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 1 стебло

    — цибуля-порей

  • 2 шт.

    — морква

  • 1 шт.

    — картопля

  • 1 шматок

    — гарбуз (за бажанням)

  • 1/2 пучка

    — петрушка

  • 1 шт.

    — лавровий лист

  • 7-10 шт.

    — перець (горошок)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт

    Для наваристого бульйону обов’язково використовуємо курячі кістки з невеликою кількістю м’яса. Курячі кістки і грудку викладаємо в каструлю, додаємо цибулю-порей, горошини перцю, лавровий лист, очищені моркву, гарбуз, цибулю, картоплю.


    Заливаємо все 2,5 літрами води, солимо (1 ст. л. без горба), доводимо до кипіння і знімаємо піну.


    Ароматний курячий бульйон варимо накритим на повільному вогні 1 годину 30 хвилин. Якщо бульйон сильно википає, то додаємо ще води. Обов’язково пробуємо на сіль.


    Готовий смачний бульйон проціджуємо і остуджуємо. Якщо бульйон відразу не використовуємо, то розливаємо по банках і відправляємо в холодильник. Після охолодження на бульйоні утворюється застиглий жир, якщо потрібен дієтичний бульйон, жир знімаємо.

    Ароматний курячий бульйон використовуємо для приготування овочевих супів, тушкованих страв або розливаємо по бульонницам, якщо потрібно розігріваємо, і подаємо з сухариками. Приємного апетиту!