Оригінальний рецепт кисло-солодкою тушкованою червонокачанної капусти з додаванням яблука, яблучного оцту, соку лимона, коричневого цукру і смородинового варення.
Інгредієнти
-
1/2 качана
— капуста (червоноголова)
-
1 шт.
— яблуко
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
2 зубчики
— часник
-
2 ст. л.
— варення (смородинове)
-
1 ст. л.
— оцет (яблучний)
-
1 ст. л.
— сік лимона
-
2 ст. л.
— рослинна олія
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Цибулю нарізаємо кільцями, солимо і обсмажуємо в олії 3-4 хвилини.
Червонокачанну капусту нарізаємо соломкою, часник пропускаємо через прес і додаємо до цибулі.
Тушкуємо капусту на середньому вогні накритою, поки трохи не пом’якшиться, додаємо сіль і вливаємо воду (½ склянки).
Додаємо в капусту коричневий цукор.
Додаємо яблучний оцет, сік лимона і смородинове варення або джем. Перемішуємо і тушкуємо 10 хвилин.
Очищене яблуко нарізаємо брусочками, викладаємо в капусту, перемішуємо і тушкуємо ще 10 хвилин.
Готову червонокачанну капусту пробуємо на сіль, якщо за смаком капуста недостатньо кислий, додаємо сік лимона.
Ароматну кисло-солодку капусту викладаємо на велику тарілку, посипаємо нарізаною зеленню і подаємо. Така капуста відмінно підійде і для гарніру, і для основного блюда. Приємного апетиту!