Запечені тефтелі з баклажанів з сиром


Оригінальний рецепт запечених тюфтельок з баклажанів, сиру і ароматного свіжого базиліка.

Інгредієнти

  • 1 кг.

    — баклажан

  • 200 гр.

    — хліб (черствий білий)

  • 90 гр.

    — сир (твердий)

  • 1 шт.

    — куряче яйце

  • 3-5 листочків

    — базилік

  • за смаком

    — рослинна олія

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Баклажани очищаємо від шкірки, розрізаємо навпіл і викладаємо в киплячу солону воду. Відварюємо баклажани 15 хвилин і відкидаємо на друшляк. Викладаємо варені баклажани в миску, додаємо листя базиліка (можна замінити на петрушку, кінзу або зелена цибуля) і розминаємо виделкою в пюре. Утворену рідину зливаємо.


    Черствий білий хліб розмочуємо у воді і, розминаючи в руках, додаємо в підготовлене баклажанове пюре. Перемішуємо.


    Додаємо яйце, тертий сир, сіль і добре перемішуємо заготовку для баклажанових тефтелькою.


    Формуємо з баклажанового фаршу тефтелі, обвалюємо в сухарях і викладаємо на деко з пекарської папером. Підготовлені тефтелі з баклажанів скроплюємо маслом і відправляємо в розігріту духовку до 190 градусів на 20 хвилин, поки ароматні тефтелі не зажарятся.

    Подаємо смачні тюфтельки з баклажанів смаженим м’ясом, рибою або окремо з улюбленим соусом. Приємного апетиту!