Класичний рецепт приготування борщу з яловичиною та овочами.
Інгредієнти
-
400 гр.
— яловичина (на кістці)
-
1 шт.
— буряк (середнього розміру)
-
3 шт.
— картопля (середнього розміру)
-
200 гр.
— капуста (білокачанна)
-
1 шт.
— морква (невеликого розміру)
-
6 ст. л.
— рослинна олія
-
1 ч. л.
— оцет (70%)
-
1 шт.
— лавровий лист
-
за смаком
— перець (чорний мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
-
Потім гарячий борщ розливаємо по тарілках, додаємо сметану з зеленню. Подаємо з хлібом та часником. Приємного апетиту!
М’ясо яловичини розбираємо на середні шматки, кладемо в киплячу воду. Доводимо до кипіння і знімаємо піну, що утворюється. Додаємо лавровий лист, трохи чорного меленого перцю, сіль і варимо м’ясо 1 годину. Бульйон википатиме, тому періодично додаємо гарячу воду. Виймаємо м’ясо з каструлі, видаляємо м’ясо з кістки і нарізаємо на середні шматочки.
Поки вариться яловичина, буряк, картоплю, моркву очищаємо. Буряки з капустою нарізаємо тонкою соломкою, картопля з цибулею — невеликими кубиками, моркву натираємо на крупній тертці.
У яловичий бульйон викладаємо підготовлені капусту і картоплю. Якщо виходить густо, додаємо гарячої води.
Як тільки додали овочі в бульйон, відразу ставимо на сильний вогонь розігріватися масло в сковороді, додаємо і обсмажуємо цибулю. Потім викладаємо підготовлену моркву, обсмажуємо 2-3 хвилини і додаємо підготовлену буряк. У сковороду наливаємо з каструлі 2-3 ополоника бульйону, оцет, накриваємо кришкою і варимо близько 10 хвилин. Потім відразу виливаємо в бульйон з овочами.
Варимо 5 хвилин, пробуємо на сіль, додаємо ще трохи перцю і підготовлені шматочки яловичини. Залишаємо нудитися на дуже повільному вогні протягом 30-35 хвилин.