Борщ з яловичиною


Класичний рецепт приготування борщу з яловичиною та овочами.

Інгредієнти

  • 400 гр.

    — яловичина (на кістці)

  • 1 шт.

    — буряк (середнього розміру)

  • 3 шт.

    — картопля (середнього розміру)

  • 200 гр.

    — капуста (білокачанна)

  • 1 шт.

    — морква (невеликого розміру)

  • 6 ст. л.

    — рослинна олія

  • 1 ч. л.

    — оцет (70%)

  • 1 шт.

    — лавровий лист

  • за смаком

    — перець (чорний мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    М’ясо яловичини розбираємо на середні шматки, кладемо в киплячу воду. Доводимо до кипіння і знімаємо піну, що утворюється. Додаємо лавровий лист, трохи чорного меленого перцю, сіль і варимо м’ясо 1 годину. Бульйон википатиме, тому періодично додаємо гарячу воду. Виймаємо м’ясо з каструлі, видаляємо м’ясо з кістки і нарізаємо на середні шматочки.

    Поки вариться яловичина, буряк, картоплю, моркву очищаємо. Буряки з капустою нарізаємо тонкою соломкою, картопля з цибулею — невеликими кубиками, моркву натираємо на крупній тертці.

    У яловичий бульйон викладаємо підготовлені капусту і картоплю. Якщо виходить густо, додаємо гарячої води.

    Як тільки додали овочі в бульйон, відразу ставимо на сильний вогонь розігріватися масло в сковороді, додаємо і обсмажуємо цибулю. Потім викладаємо підготовлену моркву, обсмажуємо 2-3 хвилини і додаємо підготовлену буряк. У сковороду наливаємо з каструлі 2-3 ополоника бульйону, оцет, накриваємо кришкою і варимо близько 10 хвилин. Потім відразу виливаємо в бульйон з овочами.

    Варимо 5 хвилин, пробуємо на сіль, додаємо ще трохи перцю і підготовлені шматочки яловичини. Залишаємо нудитися на дуже повільному вогні протягом 30-35 хвилин.

  • Потім гарячий борщ розливаємо по тарілках, додаємо сметану з зеленню. Подаємо з хлібом та часником. Приємного апетиту!