Смачні баклажани, фаршировані грибами вешанками, овочами і змішаним м’ясним фаршем.
Інгредієнти
-
500 гр.
— м’ясний фарш (свинина+яловичина)
-
6 шт.
— баклажан
-
150 гр.
— глива
-
150 гр.
— помідори
-
200 мл.
— соус (Бешамель або 150 гр. сир)
-
3 шт.
— морква
-
2 шт.
— цибуля ріпчаста
-
2 стебла
— цибуля-порей
-
1 шт.
— перець (болгарський)
-
5 зубчиків
— часник
-
150 мл.
— рослинна олія
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Баклажани промиваємо, зрізаємо кінці і розрізаємо кожен на 3 частини так, щоб кожну частину можна було поставити. Викладаємо підготовлені баклажани в миску і заливаємо солоною водою на 15 хвилин, щоб пішла гіркота.
Через 15 хвилин шматки баклажанів висушуємо серветками, викладаємо на деко, посипаємо сіллю, перцем і скроплюємо маслом. Відправляємо підготовлені баклажани в духовку при 180 градусах на 15 хвилин і охолодити.
Поки готуємо баклажани, очищений ріпчасту цибулю нарізаємо.
Цибуля-порей нарізаємо, всі викладаємо в гаряче масло і смажимо на середньому вогні 12 хвилин.
Додаємо часник.
Очищені перець з морквою нарізаємо, додаємо в каструлю і смажимо 10 хвилин.
Гриби гливи промиваємо, нарізаємо, додаємо до овочів і смажимо 5 хвилин.
Додаємо змішаний м’ясний фарш, сіль, перець і смажимо 7 хвилин.
Із запечених шматків баклажан акуратно ложкою виймаємо м’якоть, але не до кінця, залишаючи дно.
Викладаємо м’якоть в каструлю з ароматною начинкою з фаршу і овочів. Додаємо 1/2 склянки води або білого вина і тушкуємо начинку 10 хвилин, щоб вийшов густий соус. Пробуємо на сіль.
Баклажани без м’якоті викладаємо на змащене деко.
Заповнюємо ароматною начинкою, рідина залишаємо в каструлі. Що залишився соус можна поставити на вогонь, варити, поки не загусне, і подавати з готовими баклажанами.
Поливаємо фаршировані баклажани соусом Бешамель або посипаємо сиром і відправляємо в духовку при 200 градусах на 5-8 хвилин.
Подаємо смачні фаршировані баклажани гарячими з коханим овочевим салатом. Приємного апетиту!