6. Відео — Класичні сирники
7. Покроковий рецепт з фото сирників в духовці
Інгредієнти:
- Борошно кукурудзяне — 4-5 ст. л.
- Сир — 500 р.
- Цукор — 3-4 ст. л.
- Яйце — 2 шт.
- Рослинна олія — 2 ст. л.
- Сіль — 1/3 ч. л.
- Ванільний цукор — 2 ч. л.
- Розпушувач — 1 ч. л.
- Сушена журавлина
Приготування:
1. У глибоку чашу розбиваємо яйця, додаємо ванільний цукор, звичайний цукор, щіпку солі.
2. Як слід перемішуємо.
3. Додаємо рослинне масло. Знову все добре перемішуємо.
4. Добре перемішану суміш додаємо в сир.
5. Перемішуємо товкачиком.
6. Додаємо кукурудзяну муку і розпушувач. Замість кукурудзяного борошна можна додати манку або вівсяну муку. Знову все перемішуємо.
7. У готову сирну масу додаємо сушену ягоду. Знову добре перемішуємо товкачиком.
8. Готову масу вкладаємо в кулінарний мішок, попередньо вкладений в склянку, для зручності.
9. Формочки змащуємо рослинним маслом. Формочки можете брати будь-які, які у вас є.
10. За допомогою кулінарного мішка видавлюємо масу в наші формочки.
11. Беремо склянку, дно опускаємо у воду і цим дном сильно притискаємо масу у формочки, щоб вийшов малюнок. Після кожного натискання склянкою маси в формі, обов’язково змочують дно склянки у воді.
12. Підготовлені сирники ставимо в духовку розігріту до 190° випікатися. Виймаємо через 25 хвилин, сирники готові.
13. Викладаємо на блюдо. На кожен сирник кладемо трохи сметани.
14. Прикрашаємо кожен ягідкою і легко поливаємо ягідним соусом.
Наші сирники можна подавати на стіл. Краса, вкуснища!
Приємного апетиту!