Про сирники знають всі. І напевно багато їх готують часто, особливо ті, у кого є маленькі дітки. М’які, ніжні, з добавками ягід або фруктів вони подобаються всім, ну, майже всім. Рецептів таких оладок з сиру безліч. Та й який потрібен особливий рецепт, бери сир, додавай, що тобі подобається і страва готова.
Фантазуйте! Подивіться рецепти нижче. Вибирайте і обов’язково готуйте!
1. Сирники з сиру з родзинками
Інгредієнти:
- Сир — 150 р.
- Борошно — 2 ст. л.
- Яйце — 1 шт.
- Цукор — 1 ст. л.
- Кориця — за смаком
- Ізюм — за смаком
Приготування:
1. Сир викладаємо в глибоку чашку і розминаємо товкачиком.
2. Розбиваємо яйце. Кладемо цукор 1-1,5 ст. л. Хто скільки любить. Солимо.
3. Все добре товчемо, додаємо корицю.
4. Додаємо поступово борошно. Все ретельно перемішуємо ложкою.
5. Обробну дошку посипаємо борошном, викладаємо тісто, трохи приминаем і додаємо жменю родзинок, попередньо помытого і висушеної.
6. Замішуємо тісто і робимо його ковбаскою.
7. Відрізаємо від ковбаски шматочки, досить великі і робимо з них гуртки. У нас вийшло 5 з половиною сирників.
8. Ставимо на вогонь сковороду з рослинним маслом, нагріваємо. Викладаємо на сковороду сирники. Вогонь робимо середній.
Як тільки сирники підсмажилися з другої сторони, знімаємо і викладаємо на паперову серветку, щоб вона ввібрала надлишки масла.
Всі наші сирники з корицею і родзинками готові.
Приємного апетиту!