9 кращих оригінальних рецептів сирників з сиру

8. Сирники в духовці з яблуками

Інгредієнти:

  • Творог9% — 500 р.
  • Борошно — 4 ст. л.
  • Яйце — 1 шт.
  • Цукор — 3-4 ст. л.
  • Яблука — 6 шт.
  • Кориця
  • Сіль

Приготування:

1. Сир викладаємо в глибоку чашку. Туди ж розбиваємо яйце і солимо.

2. Висипаємо в сир цукор, висипайте по своєму смаку. У нас був тростинний цукор, ми висипали 3 ст. л.

3. Все добре перемішуємо. Не намагайтеся зробити крем, якщо будуть дрібні шматочки сиру, це добре. Багато люблять відчувати в сирники саме «шорсткий» сир.

4. Додаємо поступово борошно. Додайте пару ложок добре перемішайте. Борошна може знадобитися більше, якщо у вас рідкий сир і менше, якщо сухий. Отриману суміш відставляємо в сторону.

5. Яблука миємо, чистимо, видаляємо серцевину і нарізаємо на дрібні кубики.

6. Трохи посипаємо корицею, для аромату.

7. Додаємо яблука до сиру. Все перемішуємо. Наша суміш готова.

8. На деко викладаємо пекарську папір або спеціальний килимок, до якого нічого не прилипає. Змащуємо рослинним маслом. (килимок можна не змащувати, так і папір для випічки теж можна не змащувати.)

9. Починаємо формувати сирники. Поруч з листом ставимо тарілку з водою, і чашку з нашої сумішшю і ложкою. Занурюємо Руки в воду, щоб маса не прилипала і робимо так перед тим, як зліпити кожен кульку суміші.

10. В ложку набираємо суміш і перекладаємо в руку.

11. Скачуємо кульку і трохи по ньому поплескавши, перетворюємо його в коржик.

12. Укладаємо коржі на деко і відправляємо в духовку, розігріту до 180° хвилин на 10 — 15 хвилин. Поглядає, щоб не підгоріли. Багато залежить від духовки.

13. Як тільки сирники вкрилися знизу легкої золотистої скоринкою, перевертаємо і смажимо, як і першу сторону. Але час це займе трохи менше. Може бути 10 хвилин. У нас це зайняло 7 хвилин, ну і хвилину вони ще полежали на гарячому деку.

Викладаємо на блюдо, запах дивовижний від яблук. Подаємо на стіл з варенням, сметаною і т. д.

Ми подали з малиновим варенням. Ну просто смакота!

Приємного апетиту!