Інгредієнти:
- 3 тушки минтая середнього розміру;
- Сіль на смак (1,5 чайні ложки для риби і стільки ж для маринаду);
- 2 великі цибулини;
- 3 стиглих помідора (можна навіть перестиглих);
- Чайна ложка дев’яти процентного оцту;
- 3 середніх морквини;
- Половина чайної ложки цукрового піску;
- 1-2 лаврушки;
- Мелений чорний або червоний перець на смак;
- Горошини перцю і гвоздика на смак;
- Трохи борошна;
- Пісне масло.
Приготування:
1.Рибу потрібно попередньо підготувати. Спочатку відрізати голову, хвіст і плавники. Розпороти черевце і випатрати. Зчистити чорні плівки. Зараз в магазинах можна купити готові тушки. Старанно промити і обсушити паперовим рушником.
2.Нарізати на порційні шматки середнього розміру, як зазвичай ви ріжете рибу на смаження. Натерти кожен шматок сіллю. На 3 риби піде приблизно півтори чайні ложки солі.
3.В мультиварці, в режимі «Смаження» розжарити олію. Воно має повністю покрити дно чаші мультиварки. Тепер кожен шматочок минтая обваляти старанно в борошні з усіх сторін і відправити в киплячу олію. Підсмажити їх по 7 хвилин з кожного боку.
4.Поки готується риба, займемося овочами. Цибулю потрібно почистити, нарізати на 4 частини, а потім тонкими чверть-пластинками. Моркву теж очистити, помити, обсушити і натерти теркою. Можна використовувати звичайну тертку або для корейських овочів. Помідори помити, нарізати шматочками і подрібнити блендером. Також можна замінити цю процедуру натиранням на тертці.
Якщо ви не хочете бачити в маринаді шматочків томатної шкурки, можна попередньо їх очистити. Для цього потрібно зробити не глибокий хрестоподібний надріз на кожному помідорі, а потім залити їх окропом на 0.5-1 хвилину. Потім їх буде легко очистити.
5.Минтай прибрати на тарілку, щоб він трохи охолов. В тому ж маслі, де смажилася риба, обсмажити спочатку цибулю з морквою, 7 хвилин, помішуючи при цьому кілька разів. Потім залити томатне пюре і все старанно розмішати. Коли маса закипить, додати лаврушку, горошини перцю, парасольки гвоздики. Також потрібно посолити і всипати цукровий пісок. Можна додати меленого перцю. Влити оцет і знову все перемішати.
6.У підготовлений маринад відправити раніше обсмажену рибу. Поглибити кожен шматочок в масу. Вимкнути режим «Смаження» та встановити «Мультиповар» на 100 градусів. Якщо такої функції немає, підійде «Гасіння». Час роботи режиму – 20 хвилин. За цей час не потрібно відкривати кришку. Просто натисніть кнопку старт і залиште мультиварку в спокої.
7.Готову страву можна їсти і в гарячому, і в охолодженому вигляді.