5 Класичних, дуже смачних рецептів риби під маринадом

Інгредієнти:

  • 3 тушки минтая середнього розміру;
  • Сіль на смак (1,5 чайні ложки для риби і стільки ж для маринаду);
  • 2 великі цибулини;
  • 3 стиглих помідора (можна навіть перестиглих);
  • Чайна ложка дев’яти процентного оцту;
  • 3 середніх морквини;
  • Половина чайної ложки цукрового піску;
  • 1-2 лаврушки;
  • Мелений чорний або червоний перець на смак;
  • Горошини перцю і гвоздика на смак;
  • Трохи борошна;
  • Пісне масло.

Приготування:

1.Рибу потрібно попередньо підготувати. Спочатку відрізати голову, хвіст і плавники. Розпороти черевце і випатрати. Зчистити чорні плівки. Зараз в магазинах можна купити готові тушки. Старанно промити і обсушити паперовим рушником.

2.Нарізати на порційні шматки середнього розміру, як зазвичай ви ріжете рибу на смаження. Натерти кожен шматок сіллю. На 3 риби піде приблизно півтори чайні ложки солі.

3.В мультиварці, в режимі «Смаження» розжарити олію. Воно має повністю покрити дно чаші мультиварки. Тепер кожен шматочок минтая обваляти старанно в борошні з усіх сторін і відправити в киплячу олію. Підсмажити їх по 7 хвилин з кожного боку.

4.Поки готується риба, займемося овочами. Цибулю потрібно почистити, нарізати на 4 частини, а потім тонкими чверть-пластинками. Моркву теж очистити, помити, обсушити і натерти теркою. Можна використовувати звичайну тертку або для корейських овочів. Помідори помити, нарізати шматочками і подрібнити блендером. Також можна замінити цю процедуру натиранням на тертці.

Якщо ви не хочете бачити в маринаді шматочків томатної шкурки, можна попередньо їх очистити. Для цього потрібно зробити не глибокий хрестоподібний надріз на кожному помідорі, а потім залити їх окропом на 0.5-1 хвилину. Потім їх буде легко очистити.

5.Минтай прибрати на тарілку, щоб він трохи охолов. В тому ж маслі, де смажилася риба, обсмажити спочатку цибулю з морквою, 7 хвилин, помішуючи при цьому кілька разів. Потім залити томатне пюре і все старанно розмішати. Коли маса закипить, додати лаврушку, горошини перцю, парасольки гвоздики. Також потрібно посолити і всипати цукровий пісок. Можна додати меленого перцю. Влити оцет і знову все перемішати.

6.У підготовлений маринад відправити раніше обсмажену рибу. Поглибити кожен шматочок в масу. Вимкнути режим «Смаження» та встановити «Мультиповар» на 100 градусів. Якщо такої функції немає, підійде «Гасіння». Час роботи режиму – 20 хвилин. За цей час не потрібно відкривати кришку. Просто натисніть кнопку старт і залиште мультиварку в спокої.

7.Готову страву можна їсти і в гарячому, і в охолодженому вигляді.