2. Тріска під овочевим маринадом зі сметаною і томатною пастою
Простий рецепт цієї страви. Від класичного відрізняється додаванням сметани і подальшим гасінням в духовці. Виходить дуже смачно.
Інгредієнти:
- 400-500 р. тріски
- 3 чайні ложки томатної пасти;
- Сіль на смак
- Трохи борошна
- Пісне масло
- 300 грам цибулі-порею або звичайного ріпчастої
- 300 грам моркви
- 4 повні столові ложки сметани
- Сіль, перець, спеції на смак
Приготування:
1.Рибу розморозити, якщо потрібно і очистити від всього непотрібного. По-перше, якщо вона у вас не підготовлена, потрібно почистити її, зрізати голову, хвіст і плавники. Випатрати, промити зсередини і зовні. Після чого промокнути паперовим рушником, для видалення непотрібної вологи.
2.Нарізати її на порційні шматки, як зазвичай ви ріжете рибку на смаження. У сковороді розжарити олію. Кожен шматок риби просолити. А потім перевалять в борошні. Відправити в киплячу олію і обсмажити до рум’яності. До повної готовності доводити не потрібно. Перекласти в миску.
3.Цибулю нарізати кружечками або півкільцями. Моркву почистити, натерти теркою. Підсмажити до м’якості на пісному маслі. Сметану перемішати з томатною пастою. Долити 50 грам води. Залити масу до овочів, перемішати, посолити і приправити. За бажанням, можна всипати трохи цукру (1-2 щіпки). Також ви можете додати лаврушку і горошини перцю. Згасити 5-7 хвилин.
4.Рибу викласти на деко або форму для випікання одним шаром. Якщо вся не поміщається, можна викласти у два шари і кожний рівномірно залити овочевим маринадом. Духовку нагріти до 200 градусів.
5.Рибу накрити фольгою або жароміцної кришкою. Відправити в духовку приблизно на 40 хвилин. Подавати можна відразу або попередньо охолодити – як вам завгодно.