5 Класичних, дуже смачних рецептів риби під маринадом

2. Тріска під овочевим маринадом зі сметаною і томатною пастою

Простий рецепт цієї страви. Від класичного відрізняється додаванням сметани і подальшим гасінням в духовці. Виходить дуже смачно.

Інгредієнти:

  • 400-500 р. тріски
  • 3 чайні ложки томатної пасти;
  • Сіль на смак
  • Трохи борошна
  • Пісне масло
  • 300 грам цибулі-порею або звичайного ріпчастої
  • 300 грам моркви
  • 4 повні столові ложки сметани
  • Сіль, перець, спеції на смак

Приготування:

1.Рибу розморозити, якщо потрібно і очистити від всього непотрібного. По-перше, якщо вона у вас не підготовлена, потрібно почистити її, зрізати голову, хвіст і плавники. Випатрати, промити зсередини і зовні. Після чого промокнути паперовим рушником, для видалення непотрібної вологи.

2.Нарізати її на порційні шматки, як зазвичай ви ріжете рибку на смаження. У сковороді розжарити олію. Кожен шматок риби просолити. А потім перевалять в борошні. Відправити в киплячу олію і обсмажити до рум’яності. До повної готовності доводити не потрібно. Перекласти в миску.

3.Цибулю нарізати кружечками або півкільцями. Моркву почистити, натерти теркою. Підсмажити до м’якості на пісному маслі. Сметану перемішати з томатною пастою. Долити 50 грам води. Залити масу до овочів, перемішати, посолити і приправити. За бажанням, можна всипати трохи цукру (1-2 щіпки). Також ви можете додати лаврушку і горошини перцю. Згасити 5-7 хвилин.

4.Рибу викласти на деко або форму для випікання одним шаром. Якщо вся не поміщається, можна викласти у два шари і кожний рівномірно залити овочевим маринадом. Духовку нагріти до 200 градусів.

5.Рибу накрити фольгою або жароміцної кришкою. Відправити в духовку приблизно на 40 хвилин. Подавати можна відразу або попередньо охолодити – як вам завгодно.