3. Класичний рецепт риби під маринадом
Класичний варіант такої страви являє собою попередньо підсмажені шматочки риби. Покриті овочевий шубою і охолоджені під таким маринадом мінімум 4 години. Тоді риба добре просочується овочами, а вони – рибою. Виходить дуже смачно!
Інгредієнти:
- Кілограм минтая (потрошеного, без голови і хвоста);
- 4 столові ложки олії;
- 3 морквини середнього розміру;
- 1,5 столові ложки цукрового піску;
- 3 середні цибулини;
- Черешки або корінь селери – 60 грам;
- Півтори столові ложки солі;
- 4 столові ложки томатної пасти;
- 5-7 горошин запашного перцю;
- 1,5 ложки дев’яти процентного оцту;
- 1-2 лаврушки.
Кількість інгредієнтів розрахована приблизно на 5 порцій.
Приготування:
1.Для цієї страви підійде будь-яка риба. Я часто беру хек або минтай, адже вони добре тримають форму після смаження. Якщо риба у вас ціла, то її обов’язково очистити від усього зайвого – голова, хвіст, плавники і так далі. Випотрошити її, промити зсередини і зовні.
2.Нарізати підготовлену рибу на шматочки для обсмажування. Якщо ви хочете, можете очистити їх перед цим на філе або купити вже готове.
3.В невеликій кількості води (склянки 3) розчинити цукровий пісок і сіль, приблизно по столовій ложці. Розмішати, щоб всі піщинки розчинилися. Відправити сюди шматочки риби хвилин на 10. За цей час можна підготувати маринад.
4.Цибулю почистити, нарізати кільцями або напів-кільцями. Моркву теж почистити і натерти звичайної або корейської теркою. Спочатку обсмажити на соняшниковій олії цибулю, приблизно 2 хвилини. Потім додати моркву. Якщо є можливість, можна додати дрібно нарізану селеру. Посмажити разом хвилини 3-4.
5.Додати сюди томатну пасту, сіль та цукровий пісок. Також сюди відправляється оцет і всі спеції на смак. Розмішати і тушкувати пару хвилин.
6.Рибу просушити від зайвої вологи. Вмочити в борошно і обсмажити на соняшниковій олії, з кожного боку, до рум’яності.
7.Половина маринаду перекласти в окрему миску. Решту вирівняти, розкласти зверху рибу і покрити її відкладеної овочевий масою. Залити трохи чистої води і накрити кришкою. Тушкувати на невеликій потужності приблизно 5-8 хвилин. Потім дати повністю охолонути, після чого прибрати в холод на 4 години і більше.