5 Класичних, дуже смачних рецептів риби під маринадом

4. Судак під овочевим маринадом з томатною пастою

Судака теж часто використовують при приготуванні риби під маринадом. Він дуже смачний і має мало кісток. Пропоную вам приготувати його під овочевий шубкою.

Інгредієнти:

  • Кілограм філе риби;
  • 200 грам томатної пасти;
  • 50 мілілітрів води;
  • 300 грам моркви;
  • Мелений чорний перець на смак;
  • 150 мл оцту 3%;
  • Сіль на смак;
  • 250 грам цибулі ріпчастої;
  • 2-3 парасольки гвоздики;
  • Половина чайної ложки цукрового піску;
  • 2-3 лаврушины;
  • 150 мл олії;
  • 5-7 горошин перцю;
  • 200 грам борошна.

Приготування:

1.Якщо у вас не готове філе, а цілі тушки, то його потрібно підготувати. Зрізати голову, хвіст, випатрати і розрізати вздовж хребта, прорізаючи наполовину. Вийняти хребет і видалити всі кістки. Промити і обсушити від вологи.

2.Нарізати на шматочки середнього розміру. Посипати філе сіллю і залишити на 10 хвилин.

3.Тепер кожен шматочок потрібно обваляти в борошні і обсмажити на розпеченому пісному маслі з двох боків до рум’яності.

4.Цибулю нарізати півкільцями або чверть кільцями, залежно від розміру. Моркву почистити і натерти теркою. На розпеченому маслі спочатку обсмажити цибулю, 5 хвилин. Потім перемішати з ним моркву і готувати ще стільки ж.

5.Додати сюди томатну пасту, перемішати і готувати 3-5 хвилин. Тепер налити воду, посолити, додати цукор і спеції на смак. Все розмішати і тушкувати хвилин 10. За пару хвилин додати оцет.

6.Рибу викласти у форму з високими бортами. Це може бути пластиковий контейнер з кришкою. Зверху полити овочевим соусом, рівномірно розподіляючи його. Остудити, а потім прибрати в холодильник. Приблизний час настоювання – 4 години.