Суміш для бутербродів з перцю


Це традиційний рецепт сирійської кухні. Суміш для бутербродів з смаженою червоним перцем, спеціями і волоськими горіхами. Вегетаріанське блюдо.

Інгредієнти

  • 5 шт.

    — перець (червоний солодкий)

  • 1 1/2 чашки

    — волоський горіх (злегка підсмажений)

  • 2 ст. л.

    — рослинна олія (оливкова)

  • 2 ст. л.

    — сік лимона

  • 1 ч. л.

    — кмин (мелений)

  • 1/4 ч. л.

    — перець (чорний мелений)

  • 2 зубчик

    — часник

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Перці викладаємо на деко, вистелений фольгою. Відправляємо перці в духовку на 20 хвилин при 200 градусах.


    Перевертаємо перці кожні 5 хвилин. Перці можуть засмажитися до чорного кольору, з шкіркою колір піде.


    Виймаємо перці, відправляємо в каструлю або контейнер залишаємо на 10 хвилин паритися. Викладаємо на дошку.


    Розкриваємо, видаляємо насіння.


    Легко знімаємо шкірку.


    Перець для подальшої обробки готовий.

    У блендері подрібнюємо волоські горіхи, додаємо підготовлений перець, олію, сік лимона, кмин, сіль, білий перець і часник. Змішуємо до однорідної маси. За смаком вибираємо хліб для бутербродів, змащуємо готовою сумішшю, прикрашаємо й подаємо. Приємного апетиту!