Мариновані помідори з баклажанами


Чудова овочева закуска з обсмажених баклажанів, свіжих помідорів з ароматною зеленню і часником.

Інгредієнти

  • 2 шт.

    — баклажани (великі)

  • 2 шт.

    — помідори (великі)

  • 5 зубчиків

    — часник

  • 1/2 пучка

    — петрушка

  • 1/2 пучка

    — кріп

  • 4 ст. л.

    — рослинна олія

  • 1 ч. л.

    — перець (мелений)

  • 1 ч. л.

    — сіль

Рецепт приготування

    Баклажани промиваємо, висушуємо серветками й нарізаємо кружечками завтовшки 1 див. В гаряче масло викладаємо порціями підготовлені кружальця баклажанів і обсмажуємо з 2-х сторін за 6 хвилин. З такими партіями баклажан додаємо масло.


    Готові кружечки баклажанів остуджуємо, чисті помідори нарізаємо кружечками, часник пропускаємо через прес, кріп з петрушкою дрібно нарізаємо.


    Руками натираємо часником перші 7-8 кружечків обсмажених баклажанів з 2-х сторін.


    Викладаємо ароматні баклажани на дно каструлі, посипаємо сіллю, перцем і підготовленої зеленню.


    Наступним шаром викладаємо натерті часником кружечки помідорів (натираємо з зовнішньої сторони), посипаємо сіллю, перцем і зеленню.


    За таким методом викладаємо всі обсмажені баклажани і свіжі помідори із зеленню.

    Каструлю з ароматними овочами накриваємо і ставимо в холодильник на 4 години.
    Готові ароматні баклажани з помідорами красиво викладаємо на тарілку і подаємо. Мариновані овочі зберігаємо в холодильнику максимум 7 днів. Приємного апетиту!