Цікава закуска з скибочок кабачка, сиру з подрібненим мигдалем і соусом з кропу.
Інгредієнти
-
2 шт.
— кабачок (великі)
-
150 гр.
— сир (Scamorza або інший твердий)
-
40 гр.
— мигдаль
-
3-4 гілочки
— кріп (10 гр.)
-
85 мл
— рослинна олія (оливкова)
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Кабачки промиваємо та нарізаємо кружальцями завтовшки 1 см На одну порцію будемо використовувати 3 скибочки кабачка, тому 2 кабачка повинні розрізати на 36 кружечків. Підготовлені скибочки кабачків посипаємо сіллю і залишаємо на кілька хвилин, щоб вони втратили якомога більше рідини.
Обсмажуємо кружечки без масла на сковороді-гриль або з невеликою кількістю олії на звичайній сковороді. Викладаємо на тарілку.
В чаші блендера подрібнюємо мигдаль.
Для ароматної соусу викладаємо гілочки кропу в чашу блендера, додати 4 ст. л. оливкової олії, дрібку солі і збиваємо соус до однорідного стану. Отримуємо соус Песто з кропу.
Сир нарізаємо на 36 тонких скибочок (за розміром повинні бути приблизно однаковими з кружечками кабачків).
Для краси страви одна порція повинна складатися з кружечків різних за розміром. Викладаємо на тарілку 3 кружечки кабачків і змащуємо соусом Песто з кропу.
Додаємо по скибочці сиру і посипаємо перцем.
Посипаємо сир зверху подрібненим мигдалем.
Викладаємо скибочки кабачків з сиром один на одного і поливаємо зверху соусом. За таким методом готуємо решту кабачків.
Підготовлені кабачки з сиром викладаємо у форму і відправляємо запікатися в духовку при 230 °С на 13-15 хвилин до золотистого кольору.
Подаємо смачну закуску з кабачків, сиру і мигдалю гарячої або злегка остигнула. Приємного апетиту!