Запечені кабачки з сиром і мигдалем


Цікава закуска з скибочок кабачка, сиру з подрібненим мигдалем і соусом з кропу.

Інгредієнти

  • 2 шт.

    — кабачок (великі)

  • 150 гр.

    — сир (Scamorza або інший твердий)

  • 40 гр.

    — мигдаль

  • 3-4 гілочки

    — кріп (10 гр.)

  • 85 мл

    — рослинна олія (оливкова)

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Кабачки промиваємо та нарізаємо кружальцями завтовшки 1 см На одну порцію будемо використовувати 3 скибочки кабачка, тому 2 кабачка повинні розрізати на 36 кружечків. Підготовлені скибочки кабачків посипаємо сіллю і залишаємо на кілька хвилин, щоб вони втратили якомога більше рідини.


    Обсмажуємо кружечки без масла на сковороді-гриль або з невеликою кількістю олії на звичайній сковороді. Викладаємо на тарілку.


    В чаші блендера подрібнюємо мигдаль.


    Для ароматної соусу викладаємо гілочки кропу в чашу блендера, додати 4 ст. л. оливкової олії, дрібку солі і збиваємо соус до однорідного стану. Отримуємо соус Песто з кропу.


    Сир нарізаємо на 36 тонких скибочок (за розміром повинні бути приблизно однаковими з кружечками кабачків).


    Для краси страви одна порція повинна складатися з кружечків різних за розміром. Викладаємо на тарілку 3 кружечки кабачків і змащуємо соусом Песто з кропу.


    Додаємо по скибочці сиру і посипаємо перцем.


    Посипаємо сир зверху подрібненим мигдалем.


    Викладаємо скибочки кабачків з сиром один на одного і поливаємо зверху соусом. За таким методом готуємо решту кабачків.


    Підготовлені кабачки з сиром викладаємо у форму і відправляємо запікатися в духовку при 230 °С на 13-15 хвилин до золотистого кольору.

    Подаємо смачну закуску з кабачків, сиру і мигдалю гарячої або злегка остигнула. Приємного апетиту!