Маринований лук


Гострий кисло-солодкий маринований цибулю можна додавати в піцу, гамбургери, хот-доги і відмінно поєднується з смаженим м’ясом на мангалі або на сковороді.

Інгредієнти

  • 2 шт.

    — цибуля ріпчаста (червоний або інший)

  • 2 палички

    — кориця

  • 6 шт.

    — гвоздика

  • 1 чашка

    — оцет (яблучний)

  • 1/2 чашки

    — сік лимона

  • 1/4 склянки

    — цукор

  • 1 ст. л.

    — сіль

  • за смаком

    — перець (подрібнений червоний)

Рецепт приготування

    Нарізану півкільцями червоний цибулю викладаємо в миску, заливаємо повністю окропом, рахуємо до 10 і зливаємо воду. Викладаємо ошпарений цибулю в банку або скляний контейнер.


    У каструлю викладаємо корицю, подрібнений червоний гострий перець, гвоздику, ставимо на вогонь і, як з’являється аромат, знімаємо з вогню. Додаємо в каструлю до ароматних спецій сік лимона, яблучний оцет, цукор і сіль. Перемішуємо маринад і доводимо до кипіння.


    Заливаємо ароматним маринадом червоний лук, залишаємо на столі до охолодження, накриваємо і в холодильник. Через 8 годин ароматний маринований лук готовий. Якщо маринуємо звичайний лук, то для додання червоного кольору додаємо до цибулі трохи буряків. Приємного апетиту!