Закусочний торт з омлету, овочів і сиру


Оригінальний рецепт закусочного торта з омлету, запеченого перцю, смаженого баклажана і двох видів сиру.

Інгредієнти

  • 9 шт.

    — куряче яйце

  • 1 шт.

    — баклажан

  • 1 шт.

    — перець (болгарський великий)

  • 300 гр.

    — сир (твердий)

  • 250 гр.

    — сир (вершковий)

  • 1/2 пучка

    — петрушка

  • 1/2 пучка

    — зелена цибуля

  • 3 ст. л.

    — рослинна олія

  • за смаком

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування


    Чистий баклажани очищаємо, частково залишаючи шкірку і нарізаємо кружечками.


    Обсмажуємо підготовлені кружальця баклажана на грилі або запікаємо в духовці до напівготовності.


    Перець запікаємо в духовці до готовності, охолодити, знімаємо шкірку і нарізаємо смужками.


    Для закусочного торта на сковороді смажимо 3 млинця омлету. 100 гр. твердого сиру натираємо. У мисці збиваємо 3 яйця, 1/2 частина нарізаної петрушки, 1/2 частина нарізаного зеленого цибулі, 1/3 частина натертого сиру, сіль і перець. Виливаємо яєчну суміш у підготовлену гаряче масло (по 1 ст. л.) і смажимо ароматний омлет до готовності (не перевертаємо). Повторюємо ще 2 рази, один млинець омлету готуємо без петрушки та зеленої цибулі.


    Низ форми зі знімними бортами вистилаємо пекарської папером і викладаємо перший млинець омлету з зеленню засмаженою стороною вниз. Викладаємо кружечки баклажана, посипаємо сіллю, перцем і рівномірно розподіляємо половину тонких скибочок сиру. Закриваємо шари ще одним млинцем омлету без зелені.


    На омлет викладаємо скибочки запеченого перцю, посипаємо сіллю і меленим перцем.
    Викладаємо залишки сиру.


    Накриваємо шари останнім омлетом засмаженою стороною вгору і відправляємо в духовку при 240 градусах на 10 хвилин.

    Ароматний закусочний торт виймаємо, даємо постояти у формі 5 хвилин, виймаємо з форми і подаємо гарячим або остившім. Приємного апетиту!