Це традиційний рецепт сирійської кухні. Суміш для бутербродів з смаженою червоним перцем, спеціями і волоськими горіхами. Вегетаріанське блюдо.
Інгредієнти
-
5 шт.
— перець (червоний солодкий)
-
1 1/2 чашки
— волоський горіх (злегка підсмажений)
-
2 ст. л.
— рослинна олія (оливкова)
-
2 ст. л.
— сік лимона
-
1 ч. л.
— кмин (мелений)
-
1/4 ч. л.
— перець (чорний мелений)
-
2 зубчик
— часник
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Перці викладаємо на деко, вистелений фольгою. Відправляємо перці в духовку на 20 хвилин при 200 градусах.
Перевертаємо перці кожні 5 хвилин. Перці можуть засмажитися до чорного кольору, з шкіркою колір піде.
Виймаємо перці, відправляємо в каструлю або контейнер залишаємо на 10 хвилин паритися. Викладаємо на дошку.
Розкриваємо, видаляємо насіння.
Легко знімаємо шкірку.
Перець для подальшої обробки готовий.
У блендері подрібнюємо волоські горіхи, додаємо підготовлений перець, олію, сік лимона, кмин, сіль, білий перець і часник. Змішуємо до однорідної маси. За смаком вибираємо хліб для бутербродів, змащуємо готовою сумішшю, прикрашаємо й подаємо. Приємного апетиту!