Баклажанна ікра з імбиром


Відмінний рецепт ароматної ікри з баклажанів, помідорів, гострого перцю з додаванням ароматних приправ і тертого імбиру.

Інгредієнти

  • 800 гр.

    — баклажан (2-3 шт.)

  • 200 гр.

    — цибуля ріпчаста

  • 150 гр.

    — помідори (1-2 шт.)

  • 1 шт.

    — перець (гострий)

  • 30 гр.

    — імбир (корінь)

  • 4 зубчики

    — часник

  • 2 ст. л.

    — томатна паста

  • 5 ст. л.

    — рослинна олія

  • 1/4 ч. л.

    — кмин (мелений)

  • 1/4 ч. л.

    — коріандр (мелене насіння)

  • 1/2 ч. л.

    — перець (мелений)

  • 1 щіпка

    — мускатний горіх

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Баклажани промиваємо, викладаємо на змащене деко і відправляємо в духовку на 40-45 хвилин. Запечені баклажани викладаємо в миску, посипаємо сіллю, накриваємо і залишаємо на столі на 15 хвилин.


    Баклажани очищаємо.


    Підготовлені очищені баклажани нарізаємо і викладаємо в миску.


    Поки запікаються баклажани, очищені гострий перець і цибулю дрібно нарізаємо. Викладаємо овочі в гаряче масло і смажимо на повільному вогні 15 хвилин.
    Додаємо натертий імбир і подрібнений часник. Смажимо 2 хвилини, поки аромати не перемішаються.


    Помідори натираємо на тертці, викладаємо в каструлю, додаємо томатну пасту, кмин, коріандр, мелений перець, подрібнений мускатний горіх і тушкуємо ароматне блюдо 5 хвилин.


    Викладаємо в каструлю підготовлені баклажани, додаємо сіль, добре перемішуємо і смажимо ароматну ікру 5 хвилин.

    Смачну баклажанну ікру остуджуємо, викладаємо на тарілку і подаємо. Приємного апетиту!