Смажені курячі грудки


Оригінальний рецепт приготування ароматних смажених курячих грудок з часниковим соусом.

Інгредієнти

  • 3 шт.

    — курка (філе грудки по 200 гр.)

  • 6 зубчиків

    — часник

  • 3 ст. л.

    — вершкове масло

  • 1 чашка

    — вино (біле сухе)

  • 7 ст. л.

    — рослинна олія

  • 1/4 ч. л.

    — розмарин

  • 1/2 ч. л.

    — чебрець

  • 1/2 ч. л.

    — орегано

  • 1/4 ч. л.

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    У мисці змішуємо чебрець, орегано, розмарин, перець, сіль, 3 подрібнених зубчики часнику і 4 столових ложки рослинного масла. Натираємо філе курячих грудок маринадом. Складаємо філе в пакет і залишаємо в холодильнику на 2 години (краще на ніч).

    Викладаємо мариновані філе шкірою вниз на чавунну сковороду з гарячим рослинним маслом.


    Накриваємо шматком фольги.


    Ставимо на фольгу іншу важку чавунну сковороду трохи менше по діаметру основної.


    Смажимо ароматне філе курки під пресом на середньому вогні 6-8 хвилин до золотисто-коричневої скоринки, потім перевертаємо шматки і смажимо ще 7 хвилин. Викладаємо на тарілку.


    В масло після грудок викладаємо 3 подрібнених зубчики часнику, вливаємо вино і варимо, помішуючи, близько 4 хвилин.


    Додаємо вершкове масло, інтенсивно перемішуємо і варимо часниковий соус, поки не загусне.

    Готове ароматне філе курячих грудок подаємо з овочами і поливають часниковим соусом. Приємного апетиту!