Маринована скумбрія з овочами


Смачна маринована риба скумбрія, відварена в розсолі з овочами, яблучним оцтом, білим вином, олією і витримана 24 години в холодильнику. За таким методом можна маринувати будь-яку рибу.

Інгредієнти

  • 3 шт.

    — скумбрія (невеликого розміру)

  • 2 шт.

    — морква

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 5 зубчиків

    — часник

  • 300 мл.

    — рослинна олія

  • 200 мл.

    — оцет (ябочный)

  • 150 мл.

    — вино (біле)

  • 2 шт.

    — лавровий лист

  • 1 ч. л.

    — перець (горошок)

  • за смаком

    — сіль

Рецепт приготування

    Скумбрію невеликого розміру промиваємо, відрізаємо голову, виймаємо нутрощі і видаляємо плавці. Гострим ножем зрізаємо половинки з центральної кістки, видаляємо дрібні кістки і викладаємо філе на тарілку. Якщо скумбрія великого розміру, то очищаємо і нарізаємо на шматочки товщиною близько 4 див.


    У каструлю викладаємо очищені і нарізані моркву, цибулю, неочищений промитий часник, перець і лавровий лист. Вливаємо яблучний оцет, олію, вино і додаємо сіль (1,5-2 ч. л.). Варимо маринад 10 хвилин і пробуємо на сіль.


    Додаємо в маринад підготовлене філе скумбрії.


    Варимо скумбрію в маринаді ще 10 хвилин і знімаємо з вогню. Охолоджуємо і відправляємо в холодильник на 23-24 години.

    Готову смачну скумбрію подаємо з овочами з маринаду. Приємного апетиту!