Картопляні котлети з сиром


Простий рецепт смачних котлет з вареної картоплі, сиру і смаженої цибулі. Такі овочеві котлети можна подавати як основну страву з соусом або як гарнір до тушкованих м’ясних страв.

Інгредієнти

  • 6 шт.

    — картопля

  • 200 гр.

    — сир (пачки)

  • 2 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 1 шт.

    — куряче яйце

  • 1/2 склянки

    — мука

  • 1 чашка

    — сухарі (панірувальні)

  • 1/2 ч. л.

    — перець (мелений)

  • за смаком

    — сіль

  • за смаком

    — рослинна олія

Рецепт приготування

    Картоплю відварюємо в мундирі або очищаємо від шкірки і відварюємо. Зливаємо, остуджуємо, очищаємо (якщо в мундирі) і подрібнюємо товкачиком. Нарізану цибулю обсмажуємо в олії (3 ст. л.) і викладаємо в миску до пюре. Додаємо сир, яйце, борошно, сіль і перець. Заготовку для картопляних котлет добре перемішуємо.


    Формуємо побажанням великі або маленькі котлети. Обвалюємо в сухарях і відправляємо в холодильник на 30 хвилин. Через 30 хвилин підготовлені картопляні котлети з сиром обсмажуємо на середньому вогні з 2-х сторін до коричневої скоринки.

    Ароматні котлети подаємо з тушкованими м’ясними стравами або окремо з улюбленим соусом. Приємного апетиту!