Відмінний рецепт приготування ароматних житніх булочок з чорницею і червоною смородиною.
Інгредієнти
-
100 гр.
— чорниця
-
100 гр.
— смородина (червона)
-
250 гр.
— борошно житнє)
-
150 мл.
— молоко
-
8 гр.
— дріжджі (сухі)
-
4 ст. л.
— вершкове масло
-
1 шт.
— куряче яйце
-
1/3 склянки
— цукор
-
1 щіпка
— сіль
Рецепт приготування
Для приготування житніх булочок з ягодами ставимо за духовку на 200 градусів.
Житнє борошно перемішуємо з дріжджами, сіллю і цукром.
Додаємо в підготовлену суміш з житнього борошна яйце, розтоплене масло, молоко і замішуємо. У тісто можна додати трохи ванільного екстракту або цукру.
Тісто залишаємо в мисці покритим на 40 хвилин. Потім ділимо тісто на 9 кульок і розгортаємо в товсті коржі, які викладаємо на деко з пергаментним папером. В середині коржів робимо поглиблення для ягід.
На тісто в поглиблення викладаємо рівну кількість чорниці і червоної смородини.
Відправляємо підготовлені булочки в духовку на 15 хвилин.
Готові ароматні булочки виймаємо, щедро посипаємо цукровою пудрою і подаємо. Приємного апетиту!