Запечені стегенця з квашеною капустою


Ароматне дуже смачна страва з курячих стегенець, запечених на «подушці» з квашеної капусти і копченої свинячої грудинки.

Інгредієнти

  • 2 шт.- курка (стегенця)
  • 500 гр.- капуста (квашена)
  • 200 гр.- свинина (копчена грудинка)
  • 1 ст. л.- рослинна олія
  • 2 ч. л.- приправа (для курки)
  • 1/2 ч. л.- кмин
  • 1/2 ч. л.- приправа (Прованські трави)
  • 1/2 ч. л.- перець (мелений)
  • 2 щіпки- сіль

Рецепт приготування

Копчену свинячу грудинку нарізаємо на шматочки.


Квашену капусту перемішуємо в мисці з підготовленими шматочками грудинки.


Стегенця промиваємо, висушуємо паперовими рушниками, натираємо маслом і рівномірно посипаємо з 2-х сторін приправою для курки, Прованськими травами, сіллю і меленим перцем.


У форму для випічки викладаємо підготовлену квашену капусту з копченою грудинкою, посипаємо зверху кмином і викладаємо зверху стегенця в спеціях.

Відправляємо форму з стегенцями в духовку при 180 градусах і запікаємо ароматні стегенця 45 хвилин. Готове дуже смачне блюдо виймаємо, посипаємо петрушкою і відразу подаємо. Приємного апетиту!