Відмінний рецепт свинячий рульки, яку спочатку відварюємо, потім натираємо ароматною сумішшю (чебрець, часник, чорний перець, сіль) і запікаємо в духовці з пивом.
Інгредієнти
-
1 шт.
— свинина (рулька, 1 кг)
-
1 літр
— пиво (темний)
-
4 зубчики
— часник
-
2 ст. л.
— чебрець (сушений)
-
1 ч. л.
— перець (мелений)
-
4 ст. л.
— сіль (велика)
Рецепт приготування
Свинячу рульку ретельно промиваємо і соскабливаем шкіру ножем.
У велику каструлю викладаємо підготовлену рульку, вливаємо воду, щоб повністю покрити рульку, додаємо сіль (2 ст. л.) і варимо на повільному вогні близько 1 години. При закипання знімаємо піну, можна додати лавровий лист і перець горошком.
У мисці готуємо ароматну суміш, перемішуємо чебрець, подрібнений часник, мелений перець і велику сіль (2 ст. л.). Сіль можна використовувати і дрібну, але зменшити до 1 ст. л.
Готову гарячу рульку акуратно виймаємо на дошку і трохи охолоджуємо.
По всій поверхні гомілки робимо надрізи на шкірі, м’ясо не зачіпаємо.
Підготовленою ароматною сумішшю натираємо всю гомілку.
Ставимо рульку у форму і відправляємо в розігріту духовку до 190 градусів.
Запікаємо ароматну рульку 1,5 години і через кожні 20 хвилин поливаємо одним ковшем пива, потім соком з дна форми.
За 15 хвилин до приготування збільшуємо температуру до 230 градусів і засмажуємо м’ясисту рульку до коричневої хрусткої скоринки.
Подаємо ароматну рульку з хрустким картоплею до холодного пива. Приємного апетиту!