Відмінний рецепт приготування свинячих відбивних, запечених у вершковому соусі. Підійде запечена свинина на закуску або як основне блюдо.
Інгредієнти
-
600 гр.
— свинина (вирізка)
-
1 склянка
— вершки
-
3 ст. л.
— кетчуп
-
5 шт.
— куряче яйце
-
1 чашка
— сухарі (панірувальні)
-
1 чашка
— борошно (пшеничне)
-
1 ч. л.
— вершкове масло
-
для смаження
— рослинна олія
-
за смаком
— перець (чорний мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Для приготування запеченої свинини розігріваємо духовку до 175 градусів.
В різні миски висипаємо борошно, сухарі і в одній збиваємо 2 яйця.
Свинину нарізаємо на порційні шматки. Кожен шматок приправляємо сіллю, перцем і обвалюємо в сухарях.
Викладаємо підготовлені шматки свинини на дошку і добре відбиваємо, зберігаючи сік всередині.
Відбивні опускаємо спочатку в яєчну суміш, потім в борошно.
Швидко обсмажуємо свинину в паніровці на сильному вогні в олії до золотистого кольору.
Високу форму змащуємо вершковим маслом і щільно один до одного викладаємо смажені відбивні.
У мисці збиваємо виделкою 3 шт. яєць, вершки, кетчуп, сіль і перець.
Заливаємо підготовленою сумішшю форму з відбивними і випікаємо в духовці близько 40 хвилин. Виймаємо, даємо трохи постояти і, перевернувши форму, акуратно викладаємо на блюдо велику тарілку. Попередньо ножем проходимо з боків форми.
Готову гарячу запечену свинину нарізаємо на скибочки і подаємо. Приємного апетиту!