Запечена щука з помідорами


Простий рецепт запеченої щуки з листям базиліка і помідорами.

Інгредієнти

  • 1 шт.

    — щука (1-1,2 кг)

  • 3 шт.

    — помідори

  • 1 шт.

    — цибуля ріпчаста

  • 1/2 шт.

    — лимон

  • 3-5 листків

    — базилік

  • 2-3 ст. л.

    — рослинна олія

  • 1 щіпка

    — орегано

  • 2 щіпки

    — перець (мелений)

  • 3 щіпки

    — сіль

Рецепт приготування

    Щуку очищаємо від луски і ретельно промиваємо.


    Розкриваємо у черевце риби, видаляємо нутрощі, відрізаємо голову і добре промиваємо.


    Підготовлену тушку щуки викладаємо на змащене деко. Скроплюємо соком лимона, натираємо маслом, посипаємо сіллю, перцем і викладаємо всередину листя базиліка. Залишаємо підготовлену щуку на 30 хвилин маринуватися.


    Через 30 хвилин помідори нарізаємо на великі шматочки і викладаємо половину всередину щуки.


    Додаємо навколо щуки залишки часточок помідорів, нарізану цибулю і посипаємо овочі орегано, сіллю, перцем.


    Накриваємо ароматну щуку з овочами фольгою і відправляємо в розігріту духовку до 200 градусів на 15 хвилин.


    Потім знімаємо фольгу, вимикаємо духовку і залишаємо ароматну рибку у вимкненій духовці ще на 20 хвилин.

    Готову ароматну щуку виймаємо і подаємо з улюбленим гарніром і запеченими овочами. Приємного апетиту!