Простий рецепт запеченої щуки з листям базиліка і помідорами.
Інгредієнти
-
1 шт.
— щука (1-1,2 кг)
-
3 шт.
— помідори
-
1 шт.
— цибуля ріпчаста
-
1/2 шт.
— лимон
-
3-5 листків
— базилік
-
2-3 ст. л.
— рослинна олія
-
1 щіпка
— орегано
-
2 щіпки
— перець (мелений)
-
3 щіпки
— сіль
Рецепт приготування
Щуку очищаємо від луски і ретельно промиваємо.
Розкриваємо у черевце риби, видаляємо нутрощі, відрізаємо голову і добре промиваємо.
Підготовлену тушку щуки викладаємо на змащене деко. Скроплюємо соком лимона, натираємо маслом, посипаємо сіллю, перцем і викладаємо всередину листя базиліка. Залишаємо підготовлену щуку на 30 хвилин маринуватися.
Через 30 хвилин помідори нарізаємо на великі шматочки і викладаємо половину всередину щуки.
Додаємо навколо щуки залишки часточок помідорів, нарізану цибулю і посипаємо овочі орегано, сіллю, перцем.
Накриваємо ароматну щуку з овочами фольгою і відправляємо в розігріту духовку до 200 градусів на 15 хвилин.
Потім знімаємо фольгу, вимикаємо духовку і залишаємо ароматну рибку у вимкненій духовці ще на 20 хвилин.
Готову ароматну щуку виймаємо і подаємо з улюбленим гарніром і запеченими овочами. Приємного апетиту!