Відмінний рецепт дуже смачної риби (короп), запеченої на «подушці» з обсмажених помідорів, солодкого перцю і ріпчастої цибулі.
Інгредієнти
-
1 кг.
— короп
-
500 гр.
— помідори
-
2 шт.
— перець (червоний)
-
2 шт.
— перець (жовтий)
-
2 шт.
— цибуля ріпчаста (червоний)
-
5 зубчиків
— часник
-
3-4 гілочки
— кріп
-
100 мл.
— рослинна олія
-
1 ст. л.
— томатна паста
-
за смаком
— перець (мелений)
-
за смаком
— сіль
Рецепт приготування
Короп (можна взяти будь-яку рибу за смаком) очищаємо від луски. Потрошимо, відрізаємо голову, плавники і розрізаємо по великій кістки вздовж на 2 половинки. Видаляємо великі видимі кістки, добре промиваємо підготовлені половинки і висушуємо паперовими рушниками. Часник очищаємо, кріп дрібно нарізаємо.
Підготовлене філе коропа нарізаємо на порційні шматки, посипаємо сіллю, меленим перцем і викладаємо в гаряче масло.
Швидко обсмажуємо на сильному вогні з 2-сторін і прибираємо з сковороди. В масло після риби викладаємо нарізану цибулю, подрібнений часник і смажимо 3-4 хвилини.
У цибулю додаємо очищені нарізані соломкою солодкі перці і смажимо, поки перець не стане м’яким. Потім додаємо нарізані помідори (якщо дрібні, то ріжемо навпіл), томатну пасту, кріп, сіль, мелений перець, воду (300 мл) і тушкуємо ароматні овочі на повільному вогні накритими 10-15 хвилин, поки рідина трохи не випарується.
Викладаємо підготовлену овочеву «подушку» у форму для запікання, зверху розміщуємо обсмажені шматки коропа і відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів на 20 хвилин.
Смачного карпа з овочами подаємо гарячим з хрустким багетом. Приємного апетиту!