Оригінальний рецепт найсмачнішої гарної закуски торт-пиріг з листкового тіста, яєць, солодкого перцю, сиру, шпинату і шинки.
Інгредієнти
-
500 гр.
— тісто (листкове)
-
400 гр.
— перець (солодкий)
-
230 гр.
— сир (твердий)
-
260 гр.
— шпинат (свіжий)
-
260 гр.
— шинка
-
10 шт.
— куряче яйце
-
6 зубчиків
— часник
-
2 гілочки
— петрушка
-
50 гр.
— вершкове масло
-
1 ч. л.
— сіль
Рецепт приготування
Очищені перці нарізаємо на великі шматочки і викладаємо шкіркою вниз на велику сковороду (бажано використовувати сковороду-гриль).
Смажимо скибочки перцю, поки не почне підгоряти шкірка, перекладаємо відразу в контейнер і щільно закриваємо. Хвилин через 10 легко знімаємо шкірку з скибочок.
У сковороду розбиваємо 10 яєць, додаємо нарізану петрушку, сіль.
Смажимо до готовності омлет, перемішуючи масу.
В киплячу солону воду викладаємо шпинат.
Як тільки шпинат втратить обсяг, виймаємо шумівкою.
У сковороді розтоплюємо масло, додаємо подрібнений часник і злегка обсмажуємо.
Викладаємо у часник підготовлений шпинат, перемішуємо і знімаємо з вогню.
Ділимо листкове тісто навпіл і одну половинку ще на 2 частини.
З однієї невеликої частини розкачуємо коло і викладаємо на дно змащеної маслом глибокої форми (діаметр 20 див). З великої частини формуємо стінки, що виходять за краї форми.
Шинку з сиром нарізаємо тонкими кружечками. В заготовку на дно викладаємо половину підготовленого омлету.
Половину шпинату з часником.
Половину кружалець шинки.
Половину скибочок сиру.
Всі підготовлені скибочки перцю.
Потім викладаємо шари в зворотному напрямку. Залишки сиру, шинки, шпинату і омлету. Накриваємо всі верстви тістом, яке виступало за краї.
З останнього невеликого шматка тіста розкачуємо кришку торта-пирога, робимо надрізи і викладаємо 2 шматочка вершкового масло.
Випікаємо закусочний торт-пиріг в розігрітій духовці при 200 градусах 15-20 хвилин. Для красивої нарізки остуджуємо ароматний пиріг повністю, нарізаємо на шматочки і подаємо. Приємного апетиту!