Закусочний торт (пиріг)


Оригінальний рецепт найсмачнішої гарної закуски торт-пиріг з листкового тіста, яєць, солодкого перцю, сиру, шпинату і шинки.

Інгредієнти

  • 500 гр.

    — тісто (листкове)

  • 400 гр.

    — перець (солодкий)

  • 230 гр.

    — сир (твердий)

  • 260 гр.

    — шпинат (свіжий)

  • 260 гр.

    — шинка

  • 10 шт.

    — куряче яйце

  • 6 зубчиків

    — часник

  • 2 гілочки

    — петрушка

  • 50 гр.

    — вершкове масло

  • 1 ч. л.

    — сіль

Рецепт приготування

    Очищені перці нарізаємо на великі шматочки і викладаємо шкіркою вниз на велику сковороду (бажано використовувати сковороду-гриль).


    Смажимо скибочки перцю, поки не почне підгоряти шкірка, перекладаємо відразу в контейнер і щільно закриваємо. Хвилин через 10 легко знімаємо шкірку з скибочок.


    У сковороду розбиваємо 10 яєць, додаємо нарізану петрушку, сіль.


    Смажимо до готовності омлет, перемішуючи масу.


    В киплячу солону воду викладаємо шпинат.


    Як тільки шпинат втратить обсяг, виймаємо шумівкою.


    У сковороді розтоплюємо масло, додаємо подрібнений часник і злегка обсмажуємо.


    Викладаємо у часник підготовлений шпинат, перемішуємо і знімаємо з вогню.


    Ділимо листкове тісто навпіл і одну половинку ще на 2 частини.


    З однієї невеликої частини розкачуємо коло і викладаємо на дно змащеної маслом глибокої форми (діаметр 20 див). З великої частини формуємо стінки, що виходять за краї форми.


    Шинку з сиром нарізаємо тонкими кружечками. В заготовку на дно викладаємо половину підготовленого омлету.


    Половину шпинату з часником.


    Половину кружалець шинки.


    Половину скибочок сиру.


    Всі підготовлені скибочки перцю.


    Потім викладаємо шари в зворотному напрямку. Залишки сиру, шинки, шпинату і омлету. Накриваємо всі верстви тістом, яке виступало за краї.


    З останнього невеликого шматка тіста розкачуємо кришку торта-пирога, робимо надрізи і викладаємо 2 шматочка вершкового масло.


    Випікаємо закусочний торт-пиріг в розігрітій духовці при 200 градусах 15-20 хвилин. Для красивої нарізки остуджуємо ароматний пиріг повністю, нарізаємо на шматочки і подаємо. Приємного апетиту!