Напевно всі люблять тушковану картоплю з м’ясом, але іноді, це блюдо відоме всім, хочеться якось урізноманітнити, зробити більш ніжною, смачніші. Звичайно хто на що здатний. Ми з вами вже готували картоплю зі сметаною в духовці, печеня з м’яса свинини з картоплею та інші. Ми згадали рецепт, який де-то їли, але де точно, так і не згадали. Пам’ятаю тільки, що було відмінне пиво та смачна їжа, але це буває в багатьох місцях. Так що будь-ласка перегляньте наш рецепт і не особливо гадайте де його готують. Краще приготуйте його самі.
Рецепт тушкованої картоплі з м’ясом і штруделями.
Інгредієнти:
- М’ясо м’якоть — 300 р.
- Цибуля — 2 головки
- Картопля — 5-7 шт.
- Морква — 1 невелика
- Червоний перець (паприка) — половину ст. л.
- Приправа для смаження м’яса — 1 ч. л.
- Томатна паста — 1 ст. л.
- Зелень — 1 пучок
- Бульйон — 1 склянка
- Рослинна олія — 2 ст. л.
- Сіль, перець за смаком
Для тіста:
- Борошно — 1 склянка
- Яйце — 1 шт.
- Вода — 2 ст. л.
- Вершкове масло — 1 ст. л.
- Бринза або адигейський сир — 100 р.
- Сіль
Приготування:
Для зручності спочатку приготуємо тісто:
- Борошно просіяти і висипати в глибоку ємність.
- Яйце збиваємо, додаємо воду і сіль,
- з’єднуємо з борошном,
- замішуємо тісто.
- Тісто добре вимісити, накрити плівкою і залишити на 20 хвилин.
Поки тісто варто готуємо м’ясо з картоплею:
- М’ясо нарізати шматочками
- і обсмажити на сковороді в гарячому рослинному маслі з двох сторін.
- Картоплю почистити, помити і залити водою в глибокій посуді. Вода повинна покривати картоплю, щоб він не почорнів. Відставимо убік.
- Цибулю почистити, нарізати кубиками,
- додати до м’яса, перемішати.
- Моркву почистити, натерти на крупній тертці, додати до м’яса, перемішати, смажити ще 3-4 хвилини.
- Картоплю нарізати на четвертинки
- додати до м’яса і овочів і смажити 5-7 хвилин.
- Додати до м’яса з картоплею паприку, приправу для смаження м’яса, перець, сіль за смаком.
- Додати томатну пасту, смажити ще 2-3 хвилини.
- Вміст сковороди перекласти в глибоку каструлю, додати бульйон (можна воду). Довести до кипіння при необхідності досоліть.
- Обробну дошку посипати борошном, тонко розкачати тісто, змастити поверхню олією або вершковим маслом.
- Натерти сир на крупній тертці,
- посипати розкатане тісто тертим сиром,
- згорнути тісто трубочкою
- і нарізати на шматочки по 3-4 див.
- Укласти штрудлики (це дружина назвала, так як вони маленькі, від слова штрудель)поверх картоплі з м’ясом. Варити на слабкому вогні 35-40 хвилин під кришкою, не перемішуючи.
Готову страву розкласти по порційних тарілках. Подати зі свіжими овочами та зеленню.
Приємного апетиту!