Як готувати плов. Креольське страва з рису — Джамбалайя

Інгредієнти:

  • Сосиски — 200 р.

  • Рис — 1 склянка

  • Шинка — 150 р.

  • Цибуля — 1 велика головка

  • Часник — 2 зубчики

  • Помідор — 4 шт.

  • Гострий перець — 1 стручок

  • Солодкий перець — 2 стручка
  • Вершкове масло — 3 ст. л.
  • Сіль, чорний і червоний перець

Покроковий рецепт приготування плову «Студентський»

  • Рис промити, покласти в каструлю, залити холодною водою, зварити до готовності, промити, воду злити через друшляк.
  • Цибулину і часник очистити і дрібно порізати. Солодкий і гострий перець помити, вирізати плодоніжку, насіння і внутрішні перегородки, нарізати тонкими кільцями. Помідори розрізати навпіл, видалити неїстівну серцевину і нарізати скибочками.
  • Розігріти на сковороді 2 ст. л. вершкового масла, обсмажити цибулю, часник, перець до м’якого стану, додати помідори, перемішати. Тушкувати овочі 5-7 хв.
  • З сосисок при необхідності зняти плівку, нарізати шматочками, шинку нарізати кубиками, обсмажити на маслі, змішати їх з томатно — цибульним соусом, приправити спеціями.
  • Покласти в каструлю зварений розсипчастий рис, залити соусом з сосисками і шинкою, і поставити пекти в духовку на 15 хвилин. Якщо у вас немає духовки, можна поставити каструлю на конфорку з обов’язковим використанням розсікача (металеве пристосування відділяє каструлю з вогню. См. попередній рецепт-просто плов) і тушкувати 15-20 хвилин.

Розкласти по тарілках, прикрасити в тарілці гілочкою зелені, подати на стіл. До блюда подати зелень і овочі.

Приємного апетиту!